Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2021-03-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
352 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575384
Sir Winston & jag (inbunden)

Sir Winston & jag

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-21
213
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
England stod 1940 på gränsen till avgrunden, när han släpptes fram som en sista desperat chans att förändra hela historien - sir Winston Churchill. Men hur såg han själv på sina gärningar, den upphöjde premiärministern som samtidigt led av "black dog", de mörka tankarna som plågade honom under livets sista år.

Allt reflekteras genom ögonen på den amerikanska krigsjournalisten Bobby Clifford, som på uppdrag av Churchill själv återberättar bakgrunden till besluten som kom att avgöra mängder av människors liv och död. Men under sina tre möten med Churchill - i London, på en seglats i Medelhavet och på lantgodset Chartwell - lär journalisten också känna en alkoholiserad, ynklig man som lider av flera privata katastrofer och som själv varken kunde laga mat eller ens klä sig själv.

Sir Winston & jag är en roman med verklighetsbakgrund om en av historiens stora män, men är också en reflektion över människors olika kall och ängsliga kamp mot misslyckanden.

Lars-Åke Skagegård föddes i den lilla västgötska byn Undenäs och bor idag i utanför Uppsala. Bakom sig har han ett femtontal böcker, bland annat den uppmärksammade boken Kennedys val om romansen mellan John F Kennedy och svenskan Gunilla von Post. När han inte skriver och föreläser målar han gärna tavlor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sir Winston & jag
 2. +
 3. Je m'appelle Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Je m'appelle Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sir Winston & jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant ur många synvinklar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 april 2021

  En härlig bok där Lars Åke blandar fakta och fiktion, och jag tycker han löser det på ett lysande sätt. Nog tror jag och det märker man att det ligger en och annan timme av research bakom den här härliga storyn.
  Fina och detaljrika beskrivningar och ett språk som är mycket målande får vi ta del av. Men även starka personbeskrivningar som känns väl genomarbetade.
  Gillar du historia så är den här ett måste.

Visa alla 1 recensioner