Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2021-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
316 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575438
Inte bara amen och halleluja (häftad)

Inte bara amen och halleluja

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-21
182
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inte bara amen och halleluja Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Josefin är en ganska vanlig 25-åring. Hon har ett jobb och drömmer om den stora kärleken. Mycket av sin tid ägnar hon åt Påskkyrkan. När hon får ett erbjudande om att arbeta med bibelskolan som den karismatiske pastor Torsten förestår känner hon att lyckan ler mot henne. Det här måste vara Guds plan, att hon ska vara nära Torsten och hjälpa honom att förverkliga sina visioner. Dessutom är hon säker på att det är meningen att hon ska bli hans fru.

Torstens makt växer sig allt starkare, Josefin börjar mer och mer att se saker och ting på hans sätt. Men att vara hans högra hand visar sig vara slitsamt, hon måste ständigt stå beredd att rycka in, vilket går ut över hennes eget liv.

Efter en otäck olycka återvänder Torsten till församlingen och säger sig vara utvald av Gud att utföra Hans uppdrag. Men är Torstens avsikter verkligen goda? När en av de andra pastorerna ifrågasätter församlingens ekonomi tar saker och ting en mörk vändning. Kommer Josefin att inse sanningen i tid?

En underfundig feelgood om en ung kvinnas uppvaknande.

Aili Lundmark föddes 1968 i Uppsala där hon bor än idag. Efter språkstudier arbetar hon nu på en avhandling om Elsa Beskows berättarspråk.
Aili är översättare och har en roll som stilist för en kommande nyöversättning av Nya testamentet. År 2019 debuterade hon med barnboken Prins Mårten fyller år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte bara amen och halleluja
 2. +
 3. Mannen som hyrde en familj

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Inte bara amen och halleluja. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roligt om frikyrkomiljön
  galadriel2000 (Uppsala), 21 juni 2021

  Roligt om frikyrkomiljön och hur det är att vara "kär och galen". Dock så drar vissa upprepningar samt kapitelindelningen ner betyget lite. Exvis vad Josefins "uppdrag" är samt upprepningen av texten på bonaden i missionhuset (eller om det är kontoret eller cafeet?). När jag såg den texten för fjärde gången ropade jag rakt ut "jaaa, vi vet!"

  Dessutom är det väldigt många kapitel, 36 stycken fördelade på 254 sidor; många korta kapitel samt 5 avslutande kapitel som lätt skulle kunna tr... Läs hela recensionen

 2. Viktig roman om maktmissbruk i religionens namn
  Anita, 5 juni 2021

  Rolig och spännande roman. Samtidigt avslöjande och tankeväckande om maktmissbruk. Hoppas den når ut till unga som söker efter livets väg.

 3. Tankeväckande
  Pelle, 2 maj 2021

  Jag kunde inte lägga ifrån mig boken förrän den var utläst.

  Tankeväckande för både mig med frikyrkobakgrund och för vem som helst som engagerar sig i något sammanhang.

 4. Läs!
  Åsa Andersson, 26 april 2021

  En rolig och träffsäker roman om hur det kan gå när någon säger sig vara extra utvald av Gud. Mycket läsvärd!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Aili Lundmark

 • Prins Mårten fyller år

  Aili Lundmark

  Prins Mårtens födelsedag börjar inte så bra. Det verkar som om folk helt glömt bort att han fyller år. Vad ska han nu göra för att se till att de inte missar den fantastiska chansen att fira honom? Mårten smyger upp och gör gemensam kupp med sankt...