Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Raili & Ylva (del 1)
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2021-01-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
224 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575513

Hennes ögon blå

(9 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-01-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 1671 anklagas en ung kvinna för häxeri. Hon fängslas och torteras, men lyckas rymma och ta sig hem till Lövaren igen. Ondskan hon utsatts för har dock lämnat djupa sår ...

År 2011 far Raili till sin sommarstuga i Lövaren. Semesterlugnet hägrar, men en oförklarlig oro har drabbat de sex husen runt sjön. Trots Railis nyktra syn på livet påverkas hon av den underliga stämningen. Och hon vill veta mer. Utan att ana faran tar hon särlingen Olofsson till hjälp för att lösa mysteriet. Men han dör, och de mystiska skeendena eskalerar. När höstmörkret sänker sig över Lövaren finner sig Raili och hennes sidekick och kollega Ylva plötsligt jagade av en vansinnig mördare med onda krafter på sin sida.

Hennes ögon blå har tidigare givits ut av Actes Sud i Frankrike, Czarna Owca i Polen, DreamLitt i Danmark och som svensk audiobok av Storyside. Det är första delen i serien om Raili & Ylva.

Lisa Hågensen föddes 1966 i Ljungskile, där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits. År 2014 kom debutboken Hennes ögon blå och sedan dess har hon skrivit flera böcker i olika genrer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hennes ögon blå
 2. +
 3. Gäld till djävulen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gäld till djävulen av Lisa Hågensen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hennes ögon blå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande från första sidan, men med humor
  Marias bokhylla, 16 mars 2021

  Det här blev den åttonde boken jag läser av Hågensen, och hon är en klar favorit med sina Ya-serier, så mina förväntningar var höga. Och de infriades. Jag gillar verkligen både storyn och språket.

  I Hennes ögon blå följer vi främst Raili, som arbetar på bibliotek tillsammans med bästa vännen Ylva. Raili har en liten stuga som hon ofta åker till när hon har ledig tid, men den här gången känns inte allt som det brukar. Hon har en obehagskänsla och känner sig iakttagen och som att skoge... Läs hela recensionen

 2. Otroligt spännande med oväntade vändningar
  Stinas_boksida, 11 mars 2021

  1671 fängslas Kirsti Martasdotter och anklagas för häxeri. Höggravid, torterad och våldtagen rymmer hon och tar sig till Lövaren.

  Det är 2011 och Raiili behöver lite lugn och ro, och bestämmer sig därför för att åka ut till sitt lilla torp i Lövaren.

  Men det blir inte det lugn hon tänkt sig. Ganska snart känns något fel, väldigt fel. Konstiga saker händer. Men vad, och vem kan hon egentligen lita på?

  Detta är en otroligt spännande thriller. När jag väl börjat kunde ... Läs hela recensionen

 3. Spänning blandat med övernaturligt!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 februari 2021

  Denna berättelse får en stark fyra av mig. En liten bit in i boken och jag är fast. Jag gillar hur jag redan innan jag börjar läsa får veta av bokens baksida att den är en thriller med övernaturliga inslag. Jag har dock lite svårt för de få tillbakablickarna till år 1670-1671. De är spännande och tillför mycket, men mitt huvud blir lite ställt av att de går bakåt i tid och inte framåt. Berättelsen är spännande och jag älskar Raili samt hennes kompis och kollega Ylva. Raili hamnar i ett äventy... Läs hela recensionen

 4. För mycket övernaturligt för mig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 januari 2021

  Det här är en bok som jag har svårt att komma in i trots att den är spännande och innehåller mycket av mystisk. För mig är det nog lite för mycket av det övernaturliga och mystik för att jag ska kunna ta den till mig.

  Det är en thriller men som har en del humoristiska inslag. Personligen hade jag nog gillat boken bättre om de övernaturliga inslagen lämnats utanför historien. Men då boken är välskriven och fast den inte tillhör my cop of the så är den helt klart läsvärd.

 5. Spännande bladvändare med humor
  -, 30 januari 2021

  I Hennes ögon blå får vi följa Kirsti och Raili i deras respektive tidsepoker, där 1600-talets brutala häxprocess ger konsekvenser för människorna på 2000-talet. Det som förenar dem är platsen, Lövaren. Jag har en förkärlek för böcker som väver ihop historiska händelser med nutid, och ännu bättre kan det bli om det finns övernaturliga inslag. Allt detta bjuds det på i Hennes ögon blå, så jag fångades direkt.

  Lisa Hågensen har ett lättsamt språk, och bra dialoger som skapar trovärdi... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lisa Hågensen