Oväsen i Älvdalen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Eldarna (del 1)
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-05-12
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575711
Oväsen i Älvdalen (häftad)

Oväsen i Älvdalen

Häftad Svenska, 2020-05-12
285
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1668. Den lilla socknen Älvdalen står på randen till vad som kommer att bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om blåkullafärder och snart sprids ryktet som en löpeld om att Gertrud har gått på vatten.

Länsmannen har mycket att bevisa efter sina tidigare misslyckade försök att få fast trollkonorna. Notarien brottas med ett otydligt regelverk. Kusinerna Marit och Anna väljer mellan att erkänna och säkra en plats i himlen eller förneka och riskera att bli begravda i ovigd jord.

Oväsen i Älvdalen är en roman som bygger på historiska fakta och autentiska minnesanteckningar från trolldomsprocesserna. Det är också en berättelse om en ung kvinna som begränsas av omgivningens förväntningar men väljer att gå sin egen väg. Boken är första delen i serien Eldarna där Annika Andebark på ett trovärdigt och gripande sätt skildrar båda sidor av processerna och ställer frågan: Hur kunde det hända?

"Det här är Print on Demand-utgåvan."

ANNIKA ANDEBARK föddes 1969 i Simrishamn och bor idag i både Billesholm och Ystad, men allra mest hemma känner hon sig i Älvdalen. Efter juristexamen i Lund 1992 var hon tingsnotarie vid Kristianstads tingsrätt och arbetade därefter inom humanjuridik och var advokat fram till 2014. Intresset för trolldomsprocesserna väcktes samma år.

I sociala medier skriver hon om processerna och sin egen research.

Annikas stora intresse är cykling och hon är även engagerad i klimatfrågan. Som jurist har hon erhållit era utmärkelser för sitt engagemang i kvinnors företagande. Hon brinner för att lyfta fram kvinnorna i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oväsen i Älvdalen
  2. +
  3. Morgonstjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgonstjärnan av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »