Brännässlornas drottning (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2021-05-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175575773
Brännässlornas drottning (e-bok)

Brännässlornas drottning E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-05-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är 60-tal och Gro hoppas att det Palme säger är sant, att kvinnor och män är varandras jämlikar. Men hemma be?nner hon sig i skottlinjen mellan en feminist och en patriark. Hur mycket hon än anstränger sig för att leva upp till föräldrarnas krav och förväntningar är de aldrig nöjda. Livet känns trångt som i en skolåda och hon inser snart att anpassningen har ett högt pris.
Gro gör vad hon kan för att hålla sin värld intakt. Hon snubblar, kör i diket, tar sig upp igen, borstar av sig skiten och stapplar vidare på lite för höga klackar. Hon drar in magen och försöker upprätthålla värdigheten så gott det går. Mötet med Brännässlornas drottning sätter igång en frigörelseprocess. Viljan att utforska de mörka sidorna hos sig själv och att bryta normerna väcks, något som följer med henne genom livet.
Jeanette Bäfverfeldts roman är en tankeväckande och stark berättelse som med mycket humor skildrar kvinnlig sexualitet och frigörelse från 60-talet och framåt.

Det här är Print on Demand-utgåvan.

Jeanette Bäfverfeldt föddes i Göteborg 1957. Idag bor hon i Göteborgs skärgård där hon driver en hemma hos-krog och skriver på heltid. Hon har arbetat som journalist och som utvecklingsledare i hälso- och sjukvården. Tidigare har hon publicerat flera böcker på ämnet jämställdhet och psykisk ohälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bäfverfeldt Jeanette

  • Maktperspektiv på psykisk ohälsa

    Bäfverfeldt Jeanette

    Begreppet "psykisk ohälsa" används ofta slarvigt, och det råder ingen riktig konsensus kring begreppet. Men det kan förklaras ungefär som frånvaro av psykiskt välbefinnande, ett psykiskt tillstånd som på något sätt stör vardagslivet. Samhällets sä...

  • Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?

    Bäfverfeldt Jeanette, Johannisson Karin, Hilte Mats, Beskow Jan, Jonsdottir Ingibjörg H

    Allt fler människor mår allt sämre den psykiska ohälsan är utbredd i alla delar av samhället och utgör idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Ofta försöker vi lösa psykiska hälsoproblem som är relaterade till kulturella, sociala och ekono...