Mullbärsträdet i Aleppo (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175575865
Mullbärsträdet i Aleppo (e-bok)

Mullbärsträdet i Aleppo E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-09-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tareq går genom askmolnet efter den senaste bombningen. Hemmet har jämnats med marken och hela hans familj är död. Ingenting finns kvar för honom i Syrien, det enda som återstår är att ge sig av. Zahra har helvetet bakom sig, framför henne ligger friheten. Efter år i fångenskap hos IS har hon äntligen lyckats fly. Nu tvingas hon ut på en farofylld färd mot Europa, en färd som hon inte kommer att klara ensam. Radovan tjänar stora pengar på att transportera flyktingar till Sverige men vill inte kännas vid ordet människosmugglare. Besluten han tar får ödesdigra konsekvenser för Tareq och Zahra.
Resan som startade på sönderbombade gator i Syrien fortsätter in i de svenska skogarna. Men var ska den sluta när ondskan Zahra och Tareq flydde ifrån dyker upp där de minst anar?
Längtan efter frihet och kampen för levebröd flätar ihop flera människoöden i Mullbärsträdet
i Aleppo, en spännande samtidsroman som säger mycket om oss människor och tiden vi lever i.

Det här är Print on Demand-utgåvan.

Kadir Meral, född 1978, kom till Sverige från en kurdisk by i Turkiet på 90-talet till Dalarna. Efter 15 år som gymnasielärare arbetar han idag med integrationsfrågor, stand-up och skriver krönikor. Inspirationen till boken kom från hans möte med många av krigets offer. Han bor i Kungälv utanför Göteborg med fru och två barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Meral Kadir

  • Pojken som följer sin skugga

    Meral Kadir

    Memos första möte med Amanda väcker något hos honom. Men vart tar drömmarna vägen i förorten? Memo tillbringar sina dagar i förortens betong. Föräldrarna vill att han ska studera vid universitetet och sedan gifta sig med en flicka från den kurdisk...