Misstaget i Petrograd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2020-11-18
Förlag
Hoi Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 26 mm
Vikt
664 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575995
Misstaget i Petrograd (häftad)

Misstaget i Petrograd

Häftad Svenska, 2020-11-18
285
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter första världskrigets slut följer den ena ekonomiska krisen på den andra i Europa. Folkhemmet börjar trevande byggas under 1930-talet, samtidigt som Sverige räddhågat kryper ihop när nazismens framväxt leder till nästa stora krig 1939.
Påverkade av tiden lever människorna vidare med sina liv. Rikedom är inte nog för Gustaf Cronhielm. Han vill ha samhällets respekt, men möter misstänksamhet. Hans mörka förflutna flyter upp till ytan och en skandal briserar. Långsamt börjar han ompröva sitt liv. En tidningsartikel om kommunister i Moskva, där han identifierar sin bror Arvid, får honom att ta ett avgörande steg.
Agnes Skogh är fastlåst i ett olyckligt äktenskap med Karl. När makens gamle vän Sten Seger hyr ett vindsrum i deras stora villa i Visby inleds en dramatisk förändring i hennes liv. För Agnes och Karls sköra dotter Kristina ställs tillvaron på ända.
Arvid Hjelm lyckas övertala sin hustru Greta att de ska emigrera till Sovjetunionen. Stalins terrorvälde, där vem som helst kan bli hämtad till förhör för att aldrig återvända, får honom att börja tvivla på sin tro - medan hans son Hans svär Hitler trohet och ansluter sig till det svenska SS-kompaniet på östfronten.

Misstaget i Petrograd utspelar sig under den dramatiska perioden 1920-1945 och är en fristående fortsättning på Gulaschbaronen som kom ut 2019.

Det här är Print on Demand-utgåvan.

Henrik Fock föddes 1944 i Linköping men växte upp i Bromma. Han delar sin tid mellan Stockholm och Norrtälje. Efter en karriär som managementkonsult ägnar han sig numera åt skrivandet och har utkommit med ett flertal böcker, både fack- och skönlitterära. Hans romaner är ofta samhällskritiska och handlar om människors sökande efter gemenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Misstaget i Petrograd
  2. +
  3. Gulaschbaronen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gulaschbaronen av Henrik Fock (inbunden).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Fock