Vårt liv är inte vårt (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (488.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
PetaHertz-trilogin (del 1)
Inläsare
Rolf Arsenius
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Hoi Audio
ISBN
9789175576138
Vårt liv är inte vårt (ljudbok)

Vårt liv är inte vårt Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-22

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Allting tycks hänga ihop via ett fenomen som alltid fascinerat människor: möjligheten att kunna manipulera tid och rum. För Lundastudenten Ulla börjar det när hon hittar sin döda morfars anteckningar. Hur kunde en anonym taxiförare från Iran ha bedrivit en sådan avancerad fysikforskning? Varför ville någon mörda honom?
Ulla upprepar sin morfars experiment och inser att det skulle vara förödande om tekniken hamnade i fel händer. Samtidigt förbereds ett enormt fysikexperiment med en konstgjord petahertz-signal. Experimentet hotar rubba rum-tiden och orsaka en global katastrof - om ingen lyckas stoppa det.
Vårt liv är inte vårt är lika mycket deckare som science fiction, lika mycket filosofi som fysik. Det är den första boken i trilogin Petahertz av författaren och forskningschefen Orest Lastow. I en resa genom årtionden och omvälvande världshändelser får läsaren möta många människoöden, ta del av en enorm konspiration och lära känna en teknik som skapar stora möjligheter, men även extrema faror för vår planet.

Orest Lastow föddes 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien, växte upp i Malmö och bor nu utanför Lund.Han är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i aerosolfysik i London. Sedan 1995 har Orest utvecklat inhalerade läkemedel, nu som forskningschef på Iconovo.Vårt liv är inte vårtär hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vårt liv är inte vårt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. helt ok
  -, 5 juli 2023

  spännande men lite långdragen i mitten blev nyfiken på andra delen ,bra uppläsare .

 2. Spännande, fascinerande och välskriven
  Martin, 6 maj 2022

  Denna debut är en oerhört spännande roman med vetenskapstema. En pusseldeckare och akademisk thriller med fysiker som huvudpersoner. En spännande, fascinerande, tankeväckande och välskriven roman. De unga fysikforskarna Angus och Ulla samt den äldre Hassan och deras upptäckter är spännande att följa. Den innehåller mycket detaljer om fysik och teknik så som olika typer av laser och lite matematik och känns trovärdig då författaren har forskat i fysik. Romanen utspelar sig mycket i akademisk m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Orest Lastow

 • Världen är min

  Orest Lastow

  Året är 1967 och Nazityskland styr Europa. Forskarna Nicholas White och Amir Shirazi upptäcker sanningen om vår värld och hur man kan manipulera tid och rum med petahertz-teknologin. De utnyttjar detta för att ändra utgången av andra världskriget ...

 • Electrohydrodynamic Atomisation of Aqueous Liquids

  Orest Lastow

  The high surface tension and high conductivity makes water unsuitable for EHD atomisation. The high electric field required to atomise water destabilises the atomisation process. A novel low voltage EHD spray nozzle was developed that can atomise ...