I skuggan av Nathan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
705
Utgivningsdatum
2018-11-05
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175577616
I skuggan av Nathan (e-bok)

I skuggan av Nathan E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-11-05

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vem var han, Helge Söderblom, som dog den 7 januari 1932 på Ulleråkers mentalsjukhus i Uppsala, dagen före sin 36-årsdag? Bara ett halvår tidigare hade hans berömde far ärkebiskopen Nathan Söderblom gått bort och landssorg utlysts.
I Helges texter möter vi en skicklig stilist och träffsäker berättare, en skådespelare och posör, men också en man med ett barns bekräftelsebehov sida vid sida med en djup klarsynthet när det gäller hans eget och familjens liv. Han brottas med en sexualitet som inte accepteras och livsval som inte får göras i den påpassade ärkebiskopsfamiljen.
Omi Söderblom som är barnbarn till Helge sökte efter information om en farfar som det var märkligt tyst om under hennes uppväxt, och på besynnerliga vägar blev hon ägare till en ask med hans papper. Till Helges texter har Omi Söderblom skrivit en introduktion och analys av det hon funnit under sitt sökande.
I Skuggan av Nathan är en mycket gripande biografi om en av vår tids största familjedramer.

?Det skär genom märg och ben att läsa Helge Söderbloms beskrivning av sin egen korta och smärtfyllda levnad.? ? Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Om författaren
Omi Söderblom, född i Uppsala 1950, är domare i Svea hovrätt och barnbarnsbarn till ärkebiskop Nathan Söderblom. I sin kritikerrosade författardebut delar hon med sig av sin släkthistoria och tecknar ett gripande porträtt av sin farfar, Helge Söderblom, Nathans och Annas äldste son. Omi har gått igenom ett gediget material i sin research ? brev, böcker och artiklar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »