Mannen som hyrde en familj (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2019-09-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175577791

Mannen som hyrde en familj E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-09-21

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Gustav, 83, har alltid prioriterat karriären framför att skaffa fru och barn. Trots sin
ålder har han inga planer på att lämna sina höga positioner. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop av en stroke och livet blir aldrig mer detsamma. Han flyttar in på ett lyxigt äldreboende där det som räknas är att ha nära och kära som kommer på besök. Eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Men istället för en perfekt sådan får han en evighetsstuderande loser till son, en ensamstående mamma till svärdotter och två jobbiga ungar till barnbarn.
Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood med karaktärer som griper tag och väcker känslor. Bakom humorn och den lättsamma stilen finns ett djup som manar till eftertanke: Hur långt är man beredd att gå för att slippa ensamheten och för att behålla fasaden? Vad är en familj egentligen? Kan man ändra sitt sätt att vara, även långt upp i åldern?

Susanne Brijker föddes 1969 i Finspång. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap från universitetet i Leiden och en i omvårdnad från Röda Korsets högskola. Idag bor hon i Järfälla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb där hon träffar många människor som är ensamma på ålderns höst, trots att de har familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen som hyrde en familj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härlig berättelse med både hjärta och hjärna
    Simona Roble, 7 oktober 2019

    Feelgood är normalt inte min favoritgenre, men det finns definitivt undantag. Den här boken är ett sådant. Karaktärerna är varken sockersött tillrättalagda eller statiskt platta, de är ofullkomliga, komplexa och föränderliga. Som folk är mest. Språket är snyggt och lättbegripligt och historien är effektivt berättad, den rullar på och man vill fortsätta läsa för att få veta vad som ska hända. Här ryms humor och spänning, ljus och mörker. Döden diskuteras klokt och osentimentalt och frågor väck... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susanne Brijker

  • Den objudna hyresgästen

    Susanne Brijker

    Efter ett bråk med chefen lämnar tjugotreåriga Mira sitt jobb på en sunkig krog. När hon får nys om att man kan tjäna bra pengar inom hemtjänsten, speciellt om man är utbildad undersköterska, ser hon sin chans. Att hon varken har utbildning eller ...