Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
616
Utgivningsdatum
2014-05-02
Upplaga
1
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
759 g
SAB
Hc
ISBN
9789175579047
Freudland (häftad)

Freudland

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2014-05-02
181
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Någon har stulit Freuds minnen. Plågad av mörka tankar lever han en bräcklig fred med sina gårdskarlar i det dystra huset Freudhall.
De gräver försvarsdiken mot storskogen intill och i källaren tätnar skuggorna. När huset attackeras av krigaren Jung inser Freud att det finns fler som han själv därute. Det ryktas om en utopisk stad, befolkad av tusenden. Men vem är hans verkliga fiende? Var finns nyckeln som låser upp Freudlands gåta?

I Mattias Leivingers debutroman drabbar några av psykologins hjältar samman i en blixtrande slutuppgörelse. Vem bemästrar livskraften och den sanna vägen till fulländning? Freudland är en driven äventyrsberättelse och en våldsam satir över maktens galenskap. En surrealistisk saga om rastlöshet och längtan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Freudland
 2. +
 3. Skrik tyst så inte grannarna hör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Freudland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skruvat och mycket begåvat
  tomas ängshammar, 12 augusti 2014

  När 14 författare på dussinet satsar på brottsutredare i svensk mellanstor stad väljer Mattias Leivinger att skapa sin alldeles egna värld, befolkad med allehanda oknytt samt en försvarlig mängd stridsutrustade psykologer. Ja, ni vet. Det där vanliga. Humoristiskt skruvad och lätt pårökt äventyrsfantasy med psykologtema, ska det bli nästa svenska exportvåg på litteraturområdet? Gärna för mig, om efterföljarna bara är åtminstone hälften så bra som Mattias. Rekommenderas!

 2. Djupt reflekterande med humor, insikt och ordlek
  Richard, 25 juni 2014

  Det jag gillade bäst med boken var att den ofta väckte nyfikenhet, gissningsvis för som vad de olika scenerna väckte för tankar hos mig själv. Sagan förde mig genom en fantasifull resa med mycket kopplingar till historiska gestalter såväl som mitt eget inre spel. Det är ofta jag skrattar igenkännande med mig själv längs de olika figurernas resa.
  Extra mycket gillar jag hur författaren leker med orden och karaktärernas olika behov. Beskriver kärnfullt både omgivning och känsla, såväl som b... Läs hela recensionen

 3. Kittlande äventyr som utmanar
  Elisabeth J Mollstedt, 10 juni 2014

  Mattias Leivingers Freudland handlar om att söka livskraften och finna meningen med livet, att komma hem. Det sker genom en våldsam kamp på liv och död.

  Jag fångades av berättelsen, följde med i flödet, men lät den emellanåt få mogna och sjunka in. Detta för att sedan känna kittlandet och nyfikenheten på fortsättningen. "Vad händer härnäst?"

  Motsatser utkristalliserar sig vilken ger ytterligare fördjupning. Smärtsam och ljuvlig. Vacker och grym. Rolig och Sorglig. Fängsland... Läs hela recensionen

 4. Unik satir i både språkbruk, form och handling.
  Kirre, 13 maj 2014

  Det här är nyskapande. En minst sagt speciell och kreativ äventyrsberättelse. Inte minst med tanke på persongalleriet, där Leivinger väcker liv i de främsta figurerna inom psykologin och låter dem kasta loss i en surrealistisk kamp om makt och den "rätta" uppfattningen om tillvaron. Goda portioner mystik blandas med både humor och action.

  Jag älskar hur Leivinger använder språket hos de olika karaktärerna. Personlighet och psykologisk inriktning präglar den verbala svadan likt geogr... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mattias Leivinger

 • De mörkermärkta

  Mattias Leivinger, Johannes Pinter

  Intrigen är originell och skickligt genomförd. En mycket lovande början på trilogin! Fredrik Malmquist, BTJ I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före...

 • Der dunkle Kreis

  Mattias Leivinger, Johannes Pinter

  Eine Mordserie überschattet Stockholm. Am Tatort begegnet Kommissarin Iris Riverdal dem Mörder, kann ihn aber nicht überwältigen. Nach und nach erkennen Iris und ihr Ermittlerteam, dass die Opfer einem Kreis von Menschen mit besonderen Fähigkeiten...

Bloggat om Freudland