Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2015-03-18
Förlag
Hoi Förlag AB
Medarbetare
Klose, Nina (red.) / Pettersson, Cecilia (form)
Dimensioner
203 x 140 x 25 mm
Vikt
404 g
ISBN
9789175579559
Döden ingen talar om (inbunden)

Döden ingen talar om

(12 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-18
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ulrikas pappa är död. Men ingen berättar hur han dog. Ingen talar om det. Ingen talar om honom. Somrarna tillbringar Ulrika och hennes bror Mikael hos farmor och farfar på Öland. Farfar är kontraktsprost, farmor är en kylig prostinna, kusinerna är duktiga och mamma är sämre än de andra. För hon är bara ingift. Och borde inte ens höra till längre. Ändå vill farmor att de kommer på besök. Som om hon genom att hålla fast vid barnen kan hålla fast vid sin son, barnens pappa. Som är död. Och döden förtigs. Döden ingen talar om.

Döden ingen talar om är Ulrika Jannert Kallenbergs självbiografiska berättelse om hur det är att växa upp som barn till en pappa som tagit sitt liv och att ständigt leva i skuggan av döden, i skuggan av ett självmord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Döden ingen talar om
 2. +
 3. En kamp om att andas

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kamp om att andas av Delicia Ferris, Nicole Löv (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Döden ingen talar om. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark debut!
  Villivonkansbooks (Örebro), 16 maj 2017

  Betyg

  Min pappa trodde våra liv - min bror Mikaels och mitt -skulle bli bättre utan honom. "Jag tror jag hjälper mina barn. Livet går vidare. Döden har sin tid och för min del nu", skrev min pappa i sitt avskedsbrev.
  Döden ingen talar om är Ulrikas självbiografiska debutbok om hur det är att växa upp i skuggan av hennes pappas självmord. Det är en tragisk historia, jag blir riktigt ledsen över hur mycket det har påverkat Ulrika och hennes bror i hela livet. Hur kan man som förä... Läs hela recensionen

 2. ensidig familjeskildring
  Villemo, 27 september 2015

  Läste boken för att kunna få lite större bild av självmord, men blev besviken. Handlar om pajkastning mot en del av familjen. Handlar ej överhuvud taget om självmords orsaker och verkan. En bitter självbiografi? Hade väl blivit något mer läsvärd om även någon annan familjemedlem hade hörts. Orkade ej fullfölja boken.

 3. Väjer inte för det svåra
  Lena , 6 juli 2015

  Detta är en bok berättad ur ett barns ögon, det barnet bor fortfarande kvar inom den vuxna kvinnan som håller i pennan. Detta är hennes bild, hennes upplevelse, som ingen kan ta ifrån henne. Och som läsare fylls jag av sorg över att en fars självmord och hur de vuxnas oförmåga att ta hand om de barn som drabbats gjort en sådan skada. Det här barnet är skadat för livet, förstår vi. Författarens språk, de väl avvägda orden och hur de placeras bidrar till att skapa en nästan klaustrofobisk känsl... Läs hela recensionen

 4. En stark kontrast
  Mentzer, 29 juni 2015

  För mig har den här boken kommit att betyda en hel del. Att familjer går isär det läser vi om så gott som varje dag. Att det tar hårt på barnen det vet (förhoppningsvis) alla. Att ett litet barn förlorar sin pappa genom att han tar livet av sig vill jag tro att näst intill ingen av oss kan sätta oss in i. Här får ni veta. Historien är skriven ur barnets perspektiv med tankar kring hur de vuxna människorna i hennes närhet uppför sig. Boken är en stark kontrast till böcker inom samma ämne då de... Läs hela recensionen

 5. Att tillverka de minnen man behöver
  Stefan, 26 juni 2015

  Ulrika Kallenbergs bok tar upp ett viktigt ämne men problemet är att den utger sig för att vara dokumentär samtidigt som den bygger på ett barns hågkomster utifrån en extremt traumatisk upplevelse i tidig ålder. Akademiledamoten Kjell Espmark tar i sin bok "Minnena ljuger" upp temat att vi alla har en tendens att tillverka de minnen vi behöver för att göra tillvaron mer uthärdlig - i hans fall handlade det om att han skapade minnen av en mamma som var mer nära och omhändertagande än hon i sjä... Läs hela recensionen

 6. Gripande, ärlig och fängslande!

  "Döden ingen talar om" handlar om Ulrikas pappa som tar livet av sig då Ulrika är fyra år. Hur hon från barndomen och ännu i vuxen ålder letar efter svar för att få ihop en liten del av ett stort tomt pussel om vad som hände, varför det hände, men kanske mest hur det kunde få hända.
  Att ingen vuxen berättar eller svarar på hennes frågor kring sin pappas självmord. Så mycket sorg och tomhet. Så många tankar.
  Så viktigt det är att våga prata om döden.
  Boken är fantastiskt bra skriven både språkligt och innehållsmässigt.

 7. Klockrent om ett svårt ämne
  Gina, 4 maj 2015

  Väldigt bra skildring av vad som händer när man inte pratar om det svåra. När en pappas självmord under flera år förblir en hemlighet trots att så många människor är präglade av hans död. Det här är en berättelse som berör, skriven ur barnets perspektiv. Inte ett ord känns överflödigt. Läs den.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Döden ingen talar om