EU-skvadern Om den Europiska Unionens konstitutionella framtid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2001-11-01
Upplaga
1
Förlag
Ratio
Medarbetare
Karlson, Nils, 1958-
Dimensioner
210 x 132 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Obk-ae,Ocf-ae
ISBN
9789175621159
EU-skvadern Om den Europiska Unionens konstitutionella framtid (häftad)

EU-skvadern Om den Europiska Unionens konstitutionella framtid

om den Europeiska unionens konstitutionella framtid

Häftad Svenska, 2001-11-01

Slutsåld

Bör den Europeiska Unionen utvecklas i mer federalistisk riktning eller är det snarare skyddet för medlemsstaternas enskilda intressen som bör stärkas?Och vad innebär egentligen federalism i detta ammanhang?Ger den berömda subsidiaritetsprincipen tillräcklig vägledning? Och hur kan EU:s legitimitet och demokratiska förankring stärkas?Dessa frågor utgör utgångspunkten för antologin EU-skvadern -Om den Europeiska Unionens konstitutionella framtid.

Under de närmaste åren kommer den Europeiska Unionens konstitutionella framtid att avgöras.Europaparlamentet har redan antagit ett utkast till EU-konstitution,och i somras pre- senterade EU-kommissionen ett White Paper om Europastyret. Flera ledande europeiska politiker har börjat positionera sig i dessa frågor.I Sverige är dock denna framtidsdebatt förvå- nansvärt frånvarande.EU-skvadern -Om den Europeiska Unionens konstitutionella framtid är ett försök att råda bot på denna brist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om EU-skvadern Om den Europiska Unionens kon...

Övrig information

Sju statsvetare,jurister,ekonomer och historiker analyserar utifrån olika utgångspunkter denna ödesfråga för Sverige och hela Europa.En central tes är att EU i dag står inför ett när- mast oundvikligt konstitutionellt val.