Sol och regn över Anneborg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-12-02
Upplaga
1
Förlag
Solentro
Dimensioner
206 x 148 x 15 mm
Vikt
412 g
SAB
Hc
ISBN
9789175651309
Sol och regn över Anneborg (häftad)

Sol och regn över Anneborg

Häftad Svenska, 2014-12-02
209
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ senast imorgon kl 17:30 för leverans innan jul!
Det är höst år 1843 och på Anneborg har skörden varit
ovanligt bra. Kapten Chewen är nöjd med fyllda lador, jordkällare och bodar.
Karl Sandborg och Beata Blankenfjell är gifta och driver gården Marielund tillsammans. Men en dag tar Beata ett initiativ. Ett brev ger hon nye ryttarpostiljon Ivan. Det handlar om bröllopsbestyr. Sigurd Båth på Ragnhildsrud har friat och Therese Tapper har med stor lycka svarat ja.
Vad vill Chicki göra i livet undrar kapten Chewen som börjar oroa sig för lillasysterns framtid, hon bor kvar på familjegården ännu.
Magnus Chewen, yngste sonen på gården Berget sitter upp på den stora hästen Domino. De skall ut på en lång resa, i ett halvt år på gårdar i Sverige och till Norge. Magnus skall praktisera och lära. Hur skall han klara detta och hur skall det gå för brodern Fredrik, står han fast vid sitt stora beslut?
I år skall det stora traditionsbundna nyårskalaset vara hos familjen Ek på Noreborg, en lång slädresa mitt i kalla vintern.
Lars Magnusson på gården Hagen börjar sågbygget och startar Trettonmannaklubben, en skogsförening i bygden. Lars har också kommit in i gemenskapen på gårdarna i trakten. Han har stora planer men då och då kommer funderingen, kommer han alltid att vara ensam. Den tanken dyker upp när han själv sitter vid brasan om kvällen.
Detta är fortsättning på en lång berättelse om gårdar och platser som finns på riktigt. Alla människor, djur och händelser är fantasi.
www.kristinablakstad.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sol och regn över Anneborg
 2. +
 3. Kapten Chewen på Anneborg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapten Chewen på Anneborg av Kristina Blakstad (pocket).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Blakstad

 • Kapten Chewen på Anneborg

  Kristina Blakstad

  En historisk må-bra-roman: Det börjar på våren år 1843. I stora salen på Anneborg väntar kapten Chewen på en gäst. Det är Sigurd Båth från Ragnhildsrud som skall komma i ett osäkert ärende. Chicki Chewen, lilla syster till kaptenen, är ute på en å...

 • Visdom & Humor

  Kristina Blakstad

  "Visdom & Humor" En bok om Livets Äventyr med glimten i ögat. Humor och humör, tankar och fantasi Några korta berättelser för skratt och även om en underlig händelse. Orden kommer ofta ibland och ibland bara ibland. Samt några samlade kl...