Samorfjøset (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2017-06-29
Förlag
Solentro
Medarbetare
Forss, Linda (form)
Dimensioner
147 x 200 x 7 mm
Vikt
169 g
SAB
Mub-ccc
ISBN
9789175653662
Samorfjøset (häftad)

Samorfjøset

Häftad,  Svenska, 2017-06-29
309
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Samorfjøset" - det var något särskilt med det, menade min mormor. Hon ville jag skulle skriva om det. En berättelse. Hon hade så mycket att berätta. OBS den dvd-film som hör till boken behöver beställas separat direkt från linda@forsslivs.se om du köper boken via webhandel.

Nu har Samorfjøset blivit en bok med tillhörande dvd och en berättarföreställning som ges ut på eget förlag och i egen produktion. Projektet har fått stöd av länsstyrelsen i Jämtlands län.

Bokens innehåller fritt formulerade berättelser baserade på intervjuer med människor med minnen. Det är mångas berättarröster som hörs. Bla Irene Olofsson, Vera Möller och Lennart Forss.

Berättelserna, som är berättade och skrivna på jämtska, är stavade med hjälp av Håkan Roos. Det kan förstås vara bra att höra hur jämtskan kan låta och inte bara se hur den kan stavas.

Därför finns alla berättelserna inspelade på en dvdfilm som följer med boken.

Per Möller har filmat och redigerat tillsammans med Linda Forss. Anders Kronlund har arrangerat berättarmusik gjord av Linda Forss. Om inte filmen hjälper, finns särskilda ord förklarade och en författarfröken i Göteborg har bedyrat att man förstår fastän man inte förstår. Det är betryggande. Det finns också tillhörande betraktelser på svenska.
.
Kanske idylliskt och också sant beskrivet, så är boken ett förverkligande av min mormors dröm. Mindre idylliskt och lika sant, är att boken är ett rent och krasst beställningsjobb från min mormor. Hon brukade få sin vilja igenom. Kanske för att hon ville så bra saker och för att vi talade samma språk? Det är hon som sagt hur jag ska göra. Det var svårt ända tills jag började lyssna. Det tog mycket lång tid. Jag tror att hon är mycket nöjd med boken och med det samorfjös jag hittade när jag till slut öppnade dörren, tog långklivet över tröskeln och började höra berättelserna...

/Linda Forss
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samorfjøset
  2. +
  3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Forss