Att läsa Karl Popper (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
1983-01-01
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Dimensioner
220 x 132 x 5 mm
Vikt
105 g
SAB
Dbz Popper, K. R.,D
ISBN
9789175660325
Att läsa Karl Popper (häftad)

Att läsa Karl Popper

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 1983-01-01

Slutsåld

I vår tids idéhistoria är den ursprungligen österrikiske filosofen sir Karl Popper paradoxalt både en av de mest betydelsefulla och minst kända gestalterna. Hans kritiska rationalism har i högre grad än någon annan angreppsmetod demonstrerat marxismens och andra totalitära lärors brist på intellektuell bas; hans teorier om det "öppna samhället" har givit genklang västvärlden.

I och med att Karl Poppers centrala verk nu börjat publiceras på svenska föreligger också behovet av en övergripande och lättillgänglig presentation av hans synsätt och tankegångar. Det är en sådan presentation Håkan Holmberg ger i den här boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att läsa Karl Popper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värdefull sammanfattning
    BH, 12 mars 2015

    Fin sammanfattning. Lättläst. Karl Popper var en mycket begåvad man. Men han är inte gud. Hans teori om behovet av "intolerans mot de intoleranta" syftar till att förstå hur demokratier ska kunna kämpa mot antidemokrater med demokratiska krafter. Popper hade naturligtvis Tyskland 1933 i tanken. Poppers svar är att demokrater kan använda antidemokratiska metoder för att i förväg förhindra antidemokrater att ta makten med hjälp av demokratiska val. Ett svar med många problem och som vänstergrup... Läs hela recensionen

  2. Bra, kortfattad och lättläst sammanfattning av Poppers...
    RAk, 7 november 2013

    Bra, kortfattad och lättläst sammanfattning av Poppers arbeten. Särskilt den del som behandlar den vetenskapliga metoden med formulering av hypoteser och prövning av dessa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Holmberg