Janusansiktet Eli Heckscher - Nationalekonom och ekonomisk historiker (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2003-05-01
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Lundahl, Mats,
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Kv:dd,Qaac
ISBN
9789175665368
Janusansiktet Eli Heckscher - Nationalekonom och ekonomisk historiker (häftad)

Janusansiktet Eli Heckscher - Nationalekonom och ekonomisk historiker

nationalekonom och ekonomisk historiker; texter i urval

Häftad Svenska, 2003-05-01
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Eli Heckscher (1879-1952) är en av de största svenska ekonomerna genom tiderna. Han är upphovsman till det moderna tänkandet om utrikeshandel - den s k Heckscher-Ohlin-modellen. Om Heckscher hade levt 1977, när Bertil Ohlin och James Meade fick Nobelpriset i ekonomi för sina bidrag till bland annat utrikeshandelsteorin, hade han utan tvivel delat det med dem. Han är också Sveriges mest kände ekonomiske historiker. Hans böcker om kontinentalsystemet, merkantilismen och Sveriges ekonomiska historia är i dag klassiker.

Heckschers övriga produktion är mindre känd. Särskilt bortglömd är Heckscher som metodolog och banbrytare för en modern syn på relationen mellan ekonomi och historia - och på ämnet ekonomisk historia, som han grundade i Sverige.

I denna antologi presenteras texter av Eli Heckscher om metod, ekonomisk teori och ekonomisk historia, texter som känns påfallande fräscha och aktuella i dagens ekonomiska diskussion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Janusansiktet Eli Heckscher - Nationalekonom och ekonomisk historiker
  2. +
  3. Eli Heckscher om staten, liberalismen och den ekonomiska politiken. Texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eli Heckscher om staten, liberalismen och den e... av Eli F Heckscher (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Rolf G H Henriksson, disputerade i nationalekonomi vid Northwestern University i USA, och arbetade i många år som universitetslektor i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Han har skrivit om nationalekonomi och nationalekonomer i Sverige - inte minst om Eli Heckscher - och är specialist på ekonomisk doktrinhistoria.

Mats Lundahl är professor i utvecklingsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är författare till en lång rad böcker och artiklar i utvecklingsekonomi och internationell ekonomi, och en av redaktörerna av Bertil Ohlin. A Centennial Celebration (1899-1999) (MIT Press, 2002).