Popvänstern (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2004-06-01
Upplaga
01
Förlag
Timbro
Medarbetare
Håkansson, Bo (foto)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
178 g
SAB
Ocgd-c
ISBN
9789175665511
Popvänstern (pocket)

Popvänstern

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2004-06-01

Slutsåld

POPVÄNSTERN. Där finns dom unga i kultur- och medieeliten. Vänsterpolitiken har blivit en modepryl - en materialistisk företeelse snarare än en intellektuell.

Man skulle kunna tro att dom i popvänstern är idealister. Men dom lever sällan som dom lär. Gillar att rabbla vänsterklyschor, men ännu mer att plussa på det egna bankkontot. Man skulle kunna tro att dom i popvänstern är tänkare. Men deras ord är oftast så tomma att dom framstår som okritiska gaphalsar.

Man skulle kunna tro att popvänstern består av radikaler. Men dom är hotfulla, intoleranta och förändringsfientliga. I verkligheten dagens konservativa.

Pop är kul. Pop är röj. Pop är glamour. Pop är glädje.

Popvänster är något annat. Det är gnällighet, självförhärligande och falsk späkelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Popvänstern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ingen större hit
  Anders Roth, 10 april 2006

  Att vara frihetskämpe och läsa denna bok ger en många funderingar.
  Dels hur en fd. pressektreterare i MUF kan ha sådant resonemang mot vänstern, och hur han hela tiden kritiserar allt och alla, utan att verka tänka efter.

  Det är som vanligt fel att vara vänster, man ska inte tro på något annat system, och så kommer han såklart alltid fram till att man inte ska vara emot kapitalsimen, för de är ju den som gort artisterna rika.
  Man får hoppas att denna kritk inte står för hela högern, utan bara för honom. Bättre kan ni!

 2. Träffsäkert och intressant
  Kalle, 21 oktober 2004

  Erik Zsiga beskriver på ett roande och träffande sätt de gaphalsar vi varje dag hör, ser och läser i mediasverige. Han ger läsaren nya infallsvinklar och får en att se att det USA-hat som byggs upp i vårt land kanske inte alltid är så befogat.
  Zsiga skriver enkelt och med ett språk som känns ärligt. Jag, en otorligt långsam läsare, läste ut denna roande och skrämmande bok på två dagar. Personligt rekord. Det enda som saknas är mer exakt fakta. Lite mer siffror när han beskriver och jämfö... Läs hela recensionen

 3. Pop ur fokus
  Kränkt, 5 augusti 2004

  Musik i alla former och ur alla tänkbara synvinklar är alltid fascinerande. Att dessutom vänster- och arbetarrörelsen i Sverige och internationellt alltid lyckats engagera kulturarbetare är inte bara intressant utan även symptomatiskt. Varför har aldrig högern lyckats etablera människor inom musiken, konsten eller kulturetablissemanget? Det kulturella kapitalet hos vänstern har historiskt sett alltid varit betydligt starkare. Varför? Vad Erik Zsiga däremot går ner sig i genom större delen av ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Zsiga

 • Nån där? : texter om framtidens kommunikation

  Karolina Ramqvist, Lawen Mohtadi, Erik Zsiga, Anders Malm, Maja Brisvall

  Nån där? är texter om framtiden. Sexton unga opinionsbildare skriver om framtida kommunikation med ett tioårsperspektiv. Hur kommer vi att leva och kommunicera på 2020-talet? Väntar oss en framtid där människor slutat pussas och smsar i stället? K...