När människan skapade världen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Söderström, Vera (form)
Dimensioner
177 x 110 x 35 mm
Vikt
440 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789175665542

När människan skapade världen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-05-01

Slutsåld

NÄR MÄNNISKAN SKAPADE VÄRLDEN

Välstånd, teknik, kunskap och möjligheter som vi tar för givna kunde våra förfäder inte ens drömma om. För 200 år sedan inleddes en oblodig revolution som frigjorde mänsklig skaparkraft och kreativitet. När innovatörer och entreprenörer fick frihet att skapa byggde de en helt ny värld som ökat både välståndet och livslängden mer än under de föregående 200 000 åren.
Detta är historien om det äventyret, och en kampskrift mot kontrolliver, missunnsamhet och rädsla som hotar det. Johan Norberg tar oss med genom århundraden av mänsklig historia och landar mitt i dagens heta debatter om kapitalism, outsourcing, företagsetik, miljö, konsumtionshets och lycka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När människan skapade världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En röst att höra
    Jann Dewit, 8 november 2017

    Johan Norberg för ett mycket uppfriskande resonemang med ett annat perspektiv på tillväxt och utveckling än det gängse orosmolnsanhängarnas. Bra research och statistisk kunskap som uppbackning. Spännande, roande och utvecklande.

  2. Otroligt bra!

    Otroligt lärorik bok som visar hur liberalismen, kapitalismen och globaliseringens alla fördelar verkligen väger över dess nackdelar. En underhållande tillbakablick i historien med utmärkta exempel bevisar att vår bästa tid är nu, och sätter bokstavligen alla det-var-bättre-förr-argument på plats. Extremt läsvärd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Norberg