Indien - från stackare till stormakt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
2
Förlag
Timbro
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
120 g
SAB
Qad-oba
ISBN
9789175665825
Indien - från stackare till stormakt (pocket)

Indien - från stackare till stormakt

Pocket Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

INDIEN - FRÅN STACKARE TILL STSORMAKT

Varför skulle jag flytta till USA? undrar Anil Chawla, välutbildad IT-konsult med anställning hos amerikanska Cisco. Då måste jaglämna familjen, och jobben kommer ju hit!
Anil är en god representant för det nya Indien, som är på väg att bli en ekonomisk stormakt. Det är ett faktum som går på tvärs mot gängse uppfattningar. Bilderna av heliga kor, ormtjusare och djupa klassklyftor är vad vi vant oss vid. Men Indien är inte längre ett slutet u-land, beroende av hjälp utifrån. Tvärtom tar utvecklingen fart, infrastrukturen moderniseras, utbildningsnivån höjs och tjänsteföretagen växer långt ut över landets gränser. I takt med det ökade tjänsteutbytet kan Indien på sikt bli viktigare för oss än USA.

Anna Kinberg Batra ger i detta reportage ögonblicksbilder från ett Indien i förändring. Hon är civilekonom, företagare och skribent - och ingift i en stor indisk släkt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Kinberg Batra

  • Inifrån

    Anna Kinberg Batra

    Anna Kinberg Batra blev Moderaternas partiledare 2015, den första kvinnan i partiets historia. Men i stället för att bli Sveriges första kvinna som statsminister i höst blev hon den första moderatledaren på över 100 år som tvingades avgå i förtid ...

Bloggat om Indien - från stackare till stormakt