Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-09-04
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789175669717
Sveriges afrikanska krig (e-bok)

Sveriges afrikanska krig (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-04
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I närmare femtio år har Sverige skänkt bistånd till Afrika. Lika länge har krig och konflikter härjat kontinenten. I många fall är det biståndspengar som finansierar krigen. Sveriges afrikanska krig handlar om hur vi svenskar ofta bidrar till våld och död när vi tror att vi skänker pengar till fred, utveckling och demokrati.

Bengt Nilssons sensationellt avslöjande bok om hur svenskt bistånd underblåser krig och konflikter i Afrika är djupt oroande och borde bli inledningen till en genomlysande debatt om hur Sida hanterar svenska skattemedel. Hans bok bygger på lång erfarenhet och grundliga studier. Boken är en uppgörelse med en hel kultur i svenskt bistånd och borde leda till omfattande personförändringar på Sida och i biståndsetablissemanget.
- Christian Palme, tidigare utrikeskorrespondent på Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Nilsson

  • Programmering för alla

    Agneta Nilsson, Bengt Nilsson, Sofia Winerdal

    Programmering för alla ger dig grundkunskap i programmering från förskola och uppåt. Träna analogt med barnen och enkel programmering av Bee-Bot, gå vidare blockprogrammering av Blue-Bot, Dash&Dot, Sphero och Ozobot. Sedan är du kanske redo för fl...