Den nya jämlikheten : global utveckling från Robin Hood till Botswana (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2014-09-18
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Eriksson, Emy (form)
Dimensioner
197 x 130 x 9 mm
Vikt
191 g
SAB
Obq
ISBN
9789175669991

Den nya jämlikheten : global utveckling från Robin Hood till Botswana

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-09-18
138
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I mitten av 1700-talet bröt Europa och Nordamerika med årtusenden av ekonomisk stagnation. När makten spreds i samhället började länderna uppleva uthållig tillväxt. Det innebar också födseln för de globala inkomstskillnaderna, som fortsatte att växa i sekel.

I dag har den utvecklingen brutits. Många fattiga länder har lyckats omfördela makten och börjat utvecklas. De globala ekonomiska klyftorna minskar. Det ser ljust ut.

Fredrik Segerfeldt tar oss med på en fascinerande exposé från Robin Hoods England via Franska revolutionen och det gamla Fattigsverige till dagens Afrika och Latinamerika. I en kamp mellan de styrande och de styrda föds en erfarenhet för den som vill bekämpa dagens orättvisor: Utveckling kräver jämlikhet.

Fredrik Segerfeldt är författare och av Sidas tidning Omvärlden utsedd till en av Sveriges viktigaste debattörer om bistånd och global utveckling. Hans bok om vattenförsörjning i fattiga länder, Vatten till salu, har publicerats på fyra språk och tre kontinenter. Den nya jämlikheten är hans senaste bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Segerfeldt