101 berättelser om en skola som inte är för alla (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-12-22
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789175692166
101 berättelser om en skola som inte är för alla (e-bok)

101 berättelser om en skola som inte är för alla (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-12-22
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är en bok om en skola som inte är för alla. Barn med särskilda behov får idag inte det stöd de behöver. Här delar barnen själva, deras föräldrar och skolpersonal, med sig av sina gripande, rörande och upprörande berättelser om en oförstående skola som diskriminerar och stänger ute. Boken innehåller även ett antal berättelser om hur bra det kan bli när myndigheter och beslutsfattare tar sitt ansvar och tillhandahåller de resurser som behövs!

Vi bad föräldrar, lärare och elever berätta om deras egna erfarenheter av en skola som inte är för alla. Resultatet presenteras i den här boken. Vi har inte gjort något urval utan de berättelser som finns här är de första 101 berättelserna vi fick in - återgivna oredigerade, precis som vi fått dem berättade för oss.

Det är 101 gripande, rörande och upprörande berättelser om en skola som inte fungerar för alla, men också några om hur bra det kan bli när myndigheter och beslutsfattare tar sitt ansvar och tillhandahåller de resurser som behövs!

Den situation som beskrivs i berättelserna är tyvärr något som idag drabbar fler och fler barn och föräldrar och beror på en slarvigt skriven skollagstiftning. För att komma tillrätta med problemet behövs omgående ett förtydligande i skolförordningen så att alla barn får det stöd de behöver.

Vi publicerar berättelserna för att uppmärksamma ansvariga beslutsfattare och alla andra på situationen. Längst bak i boken kan du läsa mer om problemet och vad man kan göra åt det.

Ett stort varmt tack till alla er som har delat era berättelser!

En skola för ALLA!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »