Den som ger sig in i leken: Fruängsdeckarna, första boken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-15
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789175692845

Den som ger sig in i leken: Fruängsdeckarna, första boken

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok, Svenska, 2015-12-15
68 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Gunvor är en kvinna i pensionsåldern som under många år arbetade framgångsrikt som kirurg. När åldern började ta ut sin rätt och darrande händer till slut inte ens kunde hållas i schack av betablockerare fick hennes karriär ett plumpt slut. Som den arbetsnarkoman hon är sökte hon sig till en ny karriär som privatdetektiv. Det är där vi träffar henne för första gången.
Hon är driven och fortfarande karriärlysten. Ensamvarg. Tränar fysiskt hårt trots att kroppen har svårt att klara det. Livrädd för ålderdomen trots att den redan är ikapp henne. Efter många år i en villa i Saltsjöbaden bor hon nu, efter en skilsmässa, i en lägenhet i Fruängen. Hon har lovat sig själv att aldrig mer låta åren flyta bort på oväsentligheter utan göra det bästa av varje dag.
Gunvor är fortfarande byråns rookie när hon får ett tillsynes enkelt uppdrag. En misstänkt otrohet. När mannen hon skuggar blir brutalt misshandlad och hans fru drar tillbaka uppdraget kan hon inte låta bli att försöka lösa mysteriet på egen hand. Men det är inte riktigt helt på egen hand för till sin hjälp har David och Elin. David är en ung, arbetslös dagdrivare som innan spenderade det mesta av sin tid hängandes med polarna vid Fruängens tunnelbana. Elin är en blyg och förtryck 19-åring som ägnat det mesta av sitt liv på sitt flickrum för att fly undan föräldrarnas bråk.
Det handlar om våld, galenskap, passion och mod i en katt-och-råttalek på liv och död. Förutom en intrig där det, ända till slutet, är svårt att hänga med i vem som egentligen är fiende är det också en berättelse om spirande vänskap mellan tre omaka karaktärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den som ger sig in i leken: Fruängsdeckarna, första boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fruängsdeckarna har allt!
    Maria Carlsson, 9 april 2016

    Äntligen en bok med en huvudperson som jag kan relatera till. Alla dessa svårmodiga män som lyssnar på opera och inte kan ha en kärleksrelation, dem är jag så innerligt trött på. Här har vi en kvinna som kan både det ena och det andra och inte längre är purung. Tack för det! Detta tillsammans med några andra lite annorlunda karaktärer gör den verkligen spännande att läsa. Miljöerna är så bra beskrivna att det känns som man är med på plats. Jag längtar verkligen efter en fortsättning.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den som ger sig in i leken: Fruängsdeckar...