Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2016-04-13
Upplaga
1
Förlag
BoD
Översättare
Christina Klumbies
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
304 g
Komponenter
Paperback
SAB
K.54
ISBN
9789175693415
Krigets dyningar : en tysk sjömansfamiljs kamp för överlevnad (häftad)

Krigets dyningar : en tysk sjömansfamiljs kamp för överlevnad

Häftad,  Svenska, 2016-04-13
99
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
Visa alla 1 format & utgåvor
Öppet och förbehållslöst, rakt på sak, fängslande och trots svåra tider rikt på anekdoter gestaltas livet hos en sjömansfamilj under nazitiden i arbetarkvarteret Altona. Efter att familjens hem blivit sönderbombat står de inför helt nya förutsättningar och tvingas börja om på nytt i utkanten av Hamburg i en liten nödbostad från Sverige.

Till stor del ur ett barnperspektiv skildrar författaren som föddes under krigets första dagar rädslor, kval, eldstormar, utbombning och hungersnöd. Trots ett kliv nedåt på den sociala stegen och de orättvisa följder som kriget innebär ger familjen inte upp. Vore det inte för hamstringsturer, ett svenskt barnutspisningsprogram och dansk chokladsoppa hade de dock inte överlevt. Med aldrig sinande energi och med mycket flit kämpar de framgångsrikt på, men till ett högt pris.

På ett diskret och detaljrikt sätt flätas det personliga ödet ihop med lokala och världshistoriska sammanhang vilket bidrar till en intensiv läsupplevelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krigets dyningar : en tysk sjömansfamiljs kamp för överlevnad
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Klumbies

 • Reiseziel Heimkehr

  Martin Klumbies

  Offen und vorbehaltlos, frisch, packend und - trotz der schwierigen Zeiten - anekdotenreich wird das Leben einer Seemannsfamilie während der Nazizeit im Arbeiterviertel Altona dargestellt. Ganz andere Bedingungen ergeben sich nach der Ausbomb...