Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789175696560
Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg (e-bok)

Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-07
18
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok förklarar vad ett omvårdnadsperspektiv är och varför det är viktigt i psykiatrisk vård och omsorg. Med ett direkt språk, konkreta exempel och realistiska fallbeskrivningar tydliggörs hur abstrakta begrepp kan omsättas i praktiken. Boken vänder sig till sjuksköterskor i psykiatriska verksamheter och studenter på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammet. Den är också relevant för andra yrkesgrupper som i sitt arbete möter personer med psykisk ohälsa, och för studenter och elever i vård- och omsorgsutbildningar på alla nivåer Förhoppningen är att inspirera till reflektion och vidare läsning.

Innehållet motsvarar i stort det nätbaserade reflektionsunderlag med samma namn som finns fritt tillgängligt och används i utbildningar och kompetensutvecklande insatser. För teoretisk fördjupning, kritik och vidareutveckling av de tankegångar som introduceras hänvisas till författarnas respektive avhandlingar.

Sebastian Gabrielsson har arbetat som sjuksköterska i akut psykiatrisk vård och undervisat på sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen. 2015 disputerade han med en avhandling om psykiatrisk slutenvård ur professionella vårdares perspektiv. Han är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.

Git-Marie Ejneborn Looi arbetade som skötare i olika psykiatriska verksamheter innan hon utbildade sig till sjuksköterska och började arbeta med omvårdnadsutveckling och undervisning på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Hon disputerade 2015 med en avhandling om alternativ till tvång i psykiatrisk vård. Git-Marie är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Bemötande i psykiatrin : möten som främjar återhämtning

    Sebastian Gabrielsson, Git-Marie Ejneborn Looi

    Bemötande inom vård och omsorg av personer med psykisk ohälsa kan i slutändan handla om liv och död. Därför är det viktigt att förstå och bli medveten om att vad man gör och hur man är; beteende och förhållningssätt påverkar den man möter. Boken b...

  • Omvårdnad vid psykisk ohälsa - - på grundnivå (bok + digital produkt)

    Ingela Skärsäter, Lena Wiklund Gustin, Jan Arlebrink, Git-Marie Ejneborn Looi, Anniqa Foldemo

    Boken presenterar översiktlig kunskap om psykisk ohälsa, psykiatriska sjukdomar och individers problematik rörande psykisk ohälsa. Den första delen fokuserar på den mest förekommande ohälsan inom psykiatrisk vård. Den senare delen belyser viktiga ...