Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789175696560

Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-04-07
19
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok förklarar vad ett omvårdnadsperspektiv är och varför det är viktigt i psykiatrisk vård och omsorg. Med ett direkt språk, konkreta exempel och realistiska fallbeskrivningar tydliggörs hur abstrakta begrepp kan omsättas i praktiken. Boken vänder sig till sjuksköterskor i psykiatriska verksamheter och studenter på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammet. Den är också relevant för andra yrkesgrupper som i sitt arbete möter personer med psykisk ohälsa, och för studenter och elever i vård- och omsorgsutbildningar på alla nivåer Förhoppningen är att inspirera till reflektion och vidare läsning.

Innehållet motsvarar i stort det nätbaserade reflektionsunderlag med samma namn som finns fritt tillgängligt och används i utbildningar och kompetensutvecklande insatser. För teoretisk fördjupning, kritik och vidareutveckling av de tankegångar som introduceras hänvisas till författarnas respektive avhandlingar.

Sebastian Gabrielsson har arbetat som sjuksköterska i akut psykiatrisk vård och undervisat på sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen. 2015 disputerade han med en avhandling om psykiatrisk slutenvård ur professionella vårdares perspektiv. Han är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.

Git-Marie Ejneborn Looi arbetade som skötare i olika psykiatriska verksamheter innan hon utbildade sig till sjuksköterska och började arbeta med omvårdnadsutveckling och undervisning på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Hon disputerade 2015 med en avhandling om alternativ till tvång i psykiatrisk vård. Git-Marie är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inifrånperspektiv
    Mattias, 21 september 2022

    Boken ger grundläggande information om hur ssk kan använda inifrånperspektiv, en lättläst bok som kan ge alternativa perspektiv på omvårdnad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna