Kärnkraft - Farlig och förlegad (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2014-01-11
Förlag
Musen Som Röt AB
ISBN
9789175752037
Kärnkraft - Farlig och förlegad (e-bok)

Kärnkraft - Farlig och förlegad E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-11
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Birger Schlaug som är före detta språkrör för MP har skrivitföljande om boken:

"HUR FARLIGA ÄR DE SVENSKA KÄRNKRAFTVERKEN?

?När Fukushimaolyckan inträffade rekommenderade den svenska Strålsäkerhetsmyndigheten att alla inom en åtta mils radie från ett havererat kärnkraftverk skulle evakueras.?

Hon ger sig inte, Maj Wechselmann. När tystnad anbefalles så talar hon. Nu om kärnkraft tillsammans med Mats Fors och Olof Stierna.

Vi står inför vägval om kärnkraftens framtid i Sverige. Medan Tyskland beslutat att lägga ner, planerar Vattenfall för nya reaktorer. Regeringens beslut att tillåta nya reaktorer har ökat osäkerheten på energimarknaden. Vad vill oppositionen egentligen? Det politiska läget är darrigt.

Kärnkraften skulle vara avvecklad senast 2010. Det var löftet från vinnande linje i folkomröstningen 1980. De som stod bakom krav på avvecklingen hade majoritet i riksdagen ända från dag ett efter omröstningen. Men inte ett enda politiskt beslut togs för att möjliggöra det. Det finns såväl energi- som demokratiskäl att vara djupt kritisk.

Ursinnet i den här boken går inte att ta miste på. Författarna radar upp belagda incidenter vid de svenska kärnreaktorerna, redovisar följder av Tjernobyl, analyserar läget efter Fukushima. Är det till och med så att det okritiska Sverige är utvalt för testa hur långt man kan pressa gamla kärnreaktorer?

Ur en rad perspektiv är det viktigt att den kritiska analysen av kärnkraften inte tystnar. Trots att tystnad tycks vara anbefallen.

Birger Schlaug"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »