Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ödeckarna (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Stridh, Sandra (form)
Illustratör/Fotograf
Ellen Sundquist
Dimensioner
210 x 145 x 18 mm
Vikt
403 g
SAB
Hcg
ISBN
9789175771168
Ödeckarna. Saknad (inbunden)

Ödeckarna. Saknad

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-11-25

Slutsåld

En skugga drar förbi och det dunkar till i väggen mittemot. Hon kan inte hjälpa det, nu är det hon som skriker. Rakt ut. Högt och gällt. Lollo måste ha tappat lampan eller bara slängt den ifrån sig för nu ligger den på golvet och rummet är mörkt och tyst igen. Ingen säger något, bara små korta andetagsflämtningar hörs. Hjärtat dunkar. Hårt och vilt. Vad håller de på med? Vad gör de här? Hemma hos en mördare mitt ute i skogen dit ingen hittar. Ingen kommer någonsin att leta efter dem här om de dör nu ?

E ngla och mamma ska tillbringa höstlovet i stugan. Solen skiner när de rullar in med bilen i Hedesunda. Jonken, byns original, står som vanligt utanför Ica och säljer fisk i bruna papperspåsar. Det känns både pirrigt och kul att träffa Jonas, Oskar och Lollo igen.
Mamma bestämmer sig för att vara barnvakt till Elin, Tompa Perssons lillasyster, under lovet. Det gör att Engla plötsligt befinner sig närmare Tompa än hon någonsin trott hon skulle göra. Tompa som alla är rädda för. Tompa som mobbar Oskar. Men han är annorlunda när Engla träffar honom, inte lika hemsk på något vis. ?

En dag letar sig Engla ut till den gamla fiskarkojan. En plats där hon kan tänka i fred och dit ingen någonsin kommer. Men nu ligger det kläder där. Och en sovsäck? Plötsligt försvinner Jonken och ingen vet något. När sedan Elin också försvinner, tar rädslan ett grepp om hela Hedesunda. Vad är det som händer egentligen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ödeckarna. Saknad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. en bok som barn och ungdomar kommer att sluka och
  Kim M. Kimselius, 15 mars 2015

  Boken handlar om Engla och hennes vänner. Det är kärlek och mysterium, ändå fångar boken inte mig.

  Kanske för att det är talspråk och engelska och slang blandat.

  Jag känner ingen direkt förväntan när jag läser boken och det utlovade mysteriet känns inte spännande.

  Slutet känns frustrerande och mysteriet får ingen lösning. Kan tänka mig att författaren har tänkt ge lösningen i nästa bok. I min andra bok gjorde jag på samma sätt, lät en försvunnen person förbli försvu... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Åkerström