Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
467 g
SAB
Hc
ISBN
9789175771793
Odd eller inte (inbunden)

Odd eller inte

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-05

Slutsåld

Huset är välpolerat liksom ytan, och jobbet som socionom känns meningsfullt. Hedda förefaller leva ett harmoniskt liv tillsammans med Oskar och de två välartade barnen. Lyckan borde infinna sig. Fast är det yttre förutsättningar som styr vägen till lycka, och i så fall även olycka?

Hedda avfärdar en 40-årskris. Hon har trots allt inga funderingar på vad hon ska göra med resten av sitt liv. Det vet hon redan.
Mitt i Heddas liv finns Jonna. Underbara, jobbiga Jonna som Hedda har axlat ansvaret att styra rätt här i livet. Vilket visar sig svårt.
Benny ser vart Hedda är på väg och använder sin makt för att styra henne. Plötsligt har Odd, med sitt luriga leende, en mer självskriven plats i Heddas liv än Oskar, och marken under fötterna gungar betänkligt.
Tillsammans med Richard som inte vet hur man kramas, Lisa som delar ut skavsårsplåster och Klas med ett oroväckande litet könsorgan, formas Heddas liv. Och möjligtvis också hennes död.

Med en samhällskritisk blick och ett språkspel som berör och underfundigt roar och oroar är Odd eller inte en roman som fångar vår tids levnadsomständigheter. Kasten är tvära mellan yta och känslor, där mörkret får näring i takt med livets villkor. Men allt är inte nattsvart. Livet är en utveckling där modet och viljan att förändras tar med läsaren på en resa genom förtvivlan och sorg, men också genom ljus och hoppfullhet.

Louise Pärsén är utbildad socionom och polis. Hon har en bred yrkeserfarenhet från bland annat socialtjänst, skola, kriminalvård och polisväsendet. Louise bor med sin familj i Laholm och Odd eller inte är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Odd eller inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Leder till eftertänksamhet!
    Caroline Andreasson, 18 maj 2015

    Den var otroligt bra, jag hade inte gissat något annat men det är första boken jag kunnat läsa på 1,5 dagar på över ett halvår. Kommer sakna Hedda och Odd och alla de andra i boken, den har liksom klistrat sig fast lite, inte en bok man läser och sen bara ställer in i hyllan och glömmer, eftertänksamhet och klibbig (positivt menat!). Fantastiskt bra gjort!! Jag har läst många böcker i mitt liv men denna kommer fastna länge!

Visa alla 1 recensioner