Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2016-05-24
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
230 x 185 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175773414
Barn välkomnar barn : en bok av barn som välkomnar barn till Sverige! (inbunden)

Barn välkomnar barn : en bok av barn som välkomnar barn till Sverige!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-05-24
276
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med Barn välkomnar barn vill vi verka för integration, öppenhet och gemenskap genom att ly fta barnens tankar och låta dem välkomna alla de tusentals barn som kommer till Sverige. Vi vill låta barnen synas och höras i en tid då medierapporteringen kring flyktingkrisen är mörk. I ?Barn välkomnar barn? får barn från landets alla hörn komma till talsoch välkomna barn genom sina egna texter och bilder. Och, som vanligt, har våra barn så många kloka och fina tankar att förmedla.

I början av året anordnade vi på Idus förlag en tävling för barn i syfte att välkomna nyanlända barn till Sverige, genom text och bild. Responsen var överväldigande! Vi fick in 700 bidrag fyllda av medmänsklighet och kärlek. Utav dessa har vi valt ut 40 bidrag som publiceras i denna fina bok.

Vi har valt att, i stort sett, inte ändra i texterna (fakta, stavning, ordföljd med mera). Vi vill behålla det sätt som barnen valt att uttrycka sig på. Detta är barnens bok!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn välkomnar barn : en bok av barn som välkomnar barn till Sverige!
  2. +
  3. Sommarskuggan och slottsbuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarskuggan och slottsbuset av Tina MacKic (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barn välkomnar barn : en bok av barn som välkomnar barn till Sverige!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så vacker
    Bokdjungeln , 7 mars 2018

    Hur mycket mer kärlek kan det bli?! Det är så underbart att läsa dessa ord från barn för det inger verkligen hopp om en bättre värld. Jag tycker att varje hem/skola borde ha denna bok då man som vuxen borde tänka mer som ett barn = alla är välkomna! I hemmet & skolan är det också bra att ta upp detta ämne och låta barnen diskutera kring det. Speciellt med fokus på att man ska låta alla vara med, vare sig namn, kroppsbyggnad, religion etc. En viktig bok med ett underbart budskap.

Visa alla 1 recensioner