Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2017-08-11
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
213 x 148 x 13 mm
Vikt
275 g
SAB
uOaa
ISBN
9789175774329
Fuck mobbning! (inbunden)

Fuck mobbning!

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-11
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Fuck mobbning! är en tête-bêche-bok för de utsatta. En bok som är skriven av de som vet hur det känns. De som minns sin barndom som en mörk tid. Flera av de utsatta finns inte kvar idag. De orkade inte utan tog sina liv. Det är också för dem boken är tillägnad. Läs breven som aldrig blev skrivna tidigare till dem som mobbade. När du vänder på boken får du läsa breven som aldrig skrevs från mobbarna till dem som mobbades.

Varje år blir 60 000 barn och unga i Sverige mobbade. Bortvalda. Trakasserade. Misshandlade. Varje år går ett par barn i varje klass till skolan med långsamma steg och en klump i magen. Kommer någon att kalla mig öknamn idag? Kasta bort min mössa? Döpa mig i toalettstolen? Kommer de att slå mig? Eller kommer jag "bara" att vara osynlig?

När man växer upp blir man ofta klokare. Känslor och samvete hinner ikapp. Det finns också många mobbare som i vuxen ålder plågas av vetskapen om vad de gjort mot ett annat barn. En del kontaktar sina offer och ber om förlåtelse. Andra försöker förtränga och gå vidare. I den här får också mobbarna chansen att berätta. Hur var det för dem? Hur tänkte de? Hur kände de? Varför blev det som det blev?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fuck mobbning!
 2. +
 3. Tänk om... : en glad bok om att vara olika, men ändå så lika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänk om... : en glad bok om att vara olika, men... av Inga-Lill Morell (spiral).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fuck mobbning!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Bokdjungeln , 7 mars 2018

  Man blir så otroligt ledsen av att läsa de berättelser som handlar om hur det känns att bli mobbad. INGEN ska behöva utstå det! Man blir så besviken på vuxenvärlden, att ingen gjort något! Men man blir också rörd över att veta att de finns de som mobbat som ångrar sig. Att de förstått hur mycket de skadat en människa och vilka ärr de som blivit mobbade bär med sig för resten av livet. Vi måste få stopp på detta! Tyvärr förekommer det inte bara i skolor utan även i vuxenvärlden. Man undrar ju ... Läs hela recensionen

 2. Stark och viktig bok
  Villivonkansbooks (Örebro), 30 september 2017

  Fuck Mobbning är en bok som är skriven av de som blivit mobbade som unga. Det är många olika berättelser, men alla med en sak gemensamt, alla som har skrivit har upplevt mobbing på diverse olika grymma sätt. Det är fruktansvärt obehagligt och rakt igenom hemskt att läsa dessa berättelser. Jag blir så himla ledsen, hur kan man utsätta andra människor och i detta fallet andra barn för detta. Finns inte ord för det!! Var finns alla vuxna och lärare när det händer, blundar de bara? Har själv aldr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fuck mobbning!