Jag brukar vinka till en sten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (64.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-01-13
Förlag
Idus förlag
Illustratör/Fotograf
Mattias Kvick
ISBN
9789175774893

Jag brukar vinka till en sten E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-01-13
79
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
När jag var liten fick jag en lillebror. Han var så liten, så liten.

Jag brukar vinka till en sten handlar om ett litet barn som förlorar sitt syskon. Den handlar om de funderingar ett litet barn kan ha kring döden. Det är också en berättelse om att livet går vidare, och att den som dör lever kvar hos oss på olika sätt.

"Jag brukar vinka till en sten är en finstämd, varm och klok berättelse för mindre barn om att mista ett syskon. Här finns ingen direkt dramatik, inte heller ett överflöd av ord, utan med enkel text och tydliga talande illustrationer förmedlas berättelsen. [...] Hela boken andas, trots sitt tunga budskap, ett lugn. Inte ens det mest dramatiska blir för dramatiskt, t.ex. när lillebror flygs till sjukhuset med helikopter och läggs i respirator, eftersom illustratören förmedlar det klokt. Texten är enkel anpassad målgruppen, författaren, som själv arbetar som förskollärare, kan konsten att göra berättelsen värdig och fin med enkla medel. [...] En viktig bok vars mjukhet gör den till något alldeles extra." Recension i BTJ:s häfte nr 10 2016
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag brukar vinka till en sten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fin bok om ett svårt ämne
    @bettan_bokprataren (Örebro), 31 mars 2020

    En mycket fin men sorglig bok som är bra skriven ur ett barns perspektiv. Den handlar om hur det är att förlora ett syskon. Jag måste villigt erkänna att jag kan tycka att det är svårt att läsa om så här svåra saker för barn, men ack så viktigt.
    Det är så här verkligheten kan se ut och barn är ju fantastiska små individer som på ett mycket naturligare sätt än vi vuxna tar sig an innehållet på ett förnuftigare sätt.

    Jag tror att det är oerhört viktigt att komma ihåg att även prata... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Askerin