Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-03-31
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
207 x 136 x 16 mm
Vikt
323 g
SAB
Lz Brustad, Lina
ISBN
9789175775197
Humlesäcken (inbunden)

Humlesäcken

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-31
129
Förboka gärna! Vi skickar boken tidigast 25/2.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag minns sommaren när vi älskade på Humlesäcken. Missionären på en kal bohusklippa. Den stekande solen och den dåsiga tröttheten. Den ömma fläcken på ryggen under spännet på bikiniöverdelen.

Min älskade, det är dags att öppna lådan med breven och läsa orden du aldrig fick se. Det är dags för mig att börja leva igen, trots att du inte finns kvar. När våra vänner diskuterade förkylda barn och husrenoveringar satt vi på intensiven på Sahlgrenska. När andra skaffade nya jobb och åkte på solsemester planerade vi för din begravning.

Det här är min berättelse om oss. Om dem vi var då: två unga människor, varav en blev sjuk. Jag måste lämna det där bakom mig nu och förlåta mig själv för att jag valde att leva vidare. Det är hög tid för mig att resa tillbaka till Humlesäcken.

?Det var mycket länge sedan jag läste något jag blev så imponerad av. Innehållet, i form av handling och berättelse, är otroligt drabbande, berörande, hudlöst och innerligt. Historien går rakt in i hjärtat och fångar in tidlösa begrepp som kärlek, sorg, tacksamhet, tillhörighet och livets eviga skönhet, trots dess mörker.? Kristina Jägfeldt | Språkkonsult, redaktör, lektör

Nominerad till Studieförbundets Vuxenskolans författarpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Humlesäcken
 2. +
 3. Himlen kan vänta : om cellgifter, champagne och luftslottet som rasade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himlen kan vänta : om cellgifter, champagne och... av Lotta Gray (inbunden).

Köp båda 2 för 194 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Humlesäcken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hög igenkänningsfaktor
  Ester, 2 oktober 2017

  Efter att ha gått igenom nästan samma sak så var den nyttig för mig att läsa. Igenkänningsfaktorn är hög i många fall, men inte i allt, då vi inte delar samma livsåskådning, Lina och jag. Fångar upp många minnen man nästan glömt, önskar att jag också skrivit mer om allt som hände för man glömmer snabbt.

 2. En så fin berättelse
  LsA, 24 juni 2017

  Jag läste ut boken på absolut nolltid för att jag inte kunde sluta läsa. Berättelsen är så vacker, sorglig och hemsk på samma gång. Uppskattar författarens ärlighet och hur hon delar med sig av sina tankar och känslor. Tror inte någon som läser den kan lämnas oberörd. Väcker många tankar och funderingar. Läs den!

 3. Berörande stark bok!
  Villivonkansbooks (Örebro), 6 juni 2017

  Min älskade, det är dags att öppna lådan med breven och läsa orden du aldrig fick se. Det är dags för mig att börja leva igen, trots att du inte finns kvar. När våra vänner diskuterade förkylda barn, satt vi på intensiven på Sahlgrenska. När andra planerade jobb och semester, planerade vi din begravning.
  Det är en bok som går rakt in i hjärtat. Jag blir så berörd av den, den är gripande, så rakt på. Berättelsen är så fin, samtidigt som den är så fruktansvärt sorglig. Det gör ont att läsa... Läs hela recensionen

 4. En otroligt stark och gripande bok
  Veronica, 8 maj 2017

  Wow! Boken ankom på morgonen och var utläst på kvällen. En otroligt stark, modig och gripande berättelse. Språket i boken flöt också otroligt lätt. Den här kommer att leva med mig länge.

 5. Stark berättelse om kärlek och sorg
  Å, 28 april 2017

  Öppnade boken en söndagsmorgon. Kunde inte lägga den ifrån mig förrän sista sidan var läst. En gripande och ärlig berättelse, så vackert skriven, som lämnade mig djupt berörd och min kudde tårdränkt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lina Brustad

Bloggat om Humlesäcken