Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2017-05-22
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
444 g
SAB
Lz Berner, Ida
ISBN
9789175775265
Mitt år med MS : är jag botad nu? (inbunden)

Mitt år med MS : är jag botad nu?

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-22
189
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Jag är förlamad från bröstet och nedåt. Kraften i mina armar är dålig, händerna fungerar inte som de ska. Jag kan inte kissa och inte heller styra när jag ska göra nummer två. Mitt tal är sluddrigt, jag ser dåligt och även hörseln är påverkad. Själsligt sett mår jag pyton ... Enligt EDSS-skalan hamnar jag på en nia. Skalan går från noll-tio; har man noll finns ingen funktionsnedsättning, den som får en tia är död.?

Mitt i livet drabbas jag av en galopperande MS av sällan skådat slag. När min kropp är nära att ge upp möter jag en läkare, Jan. Han har väntat på någon som är i så pass dåligt skick att det är värt att prova en riskfylld behandling som i värsta fall leder till döden. Behandlingen, en blodstamcellstransplantation, har hittills inte utförts på någon med MS i Skandinavien. Ska jag bli först ut?

Följ mig på min resa, min personliga berättelse om dödslängtan och skratt, morfintrippar, flygande peruker, personlighetsförändring, syskonkärlek, komplicerad kärlek, mandelkubbsdoft, fantastisk vård och en längtan efter den där vardagen som så många gör allt för att komma ifrån.

Jan Fagius, överläkare och docent på Akademiska sjukhuset har skrivit förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt år med MS : är jag botad nu?
 2. +
 3. Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett ... av Maggan Hägglund (inbunden).

Köp båda 2 för 210 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mitt år med MS : är jag botad nu?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En stark och gripande berättelse
  veronicas_bok_bak_liv, 11 oktober 2019

  Detta är en otroligt stark och gripande berättelse. Jag sträckläste boken, jag blir så tagen av Idas historia och att hon så öppet och ärligt skriver om sina känslor från lågt till högt, det är sorg, kärlek, besvikelse, skratt, smärta, förhoppningar.... Jag lever mig in så otroligt i boken och känner i varje del av min kropp alla de känslor Ida går iegonom, tårar har trillat nerför min kind av både sorg och glädje. En lättläst bok med korta kapitel som starkt griper tag i mig som läsare och som jag för alltid kommer minnas.

 2. Stark och gripande läsning
  Villivonkansbooks (Örebro), 30 oktober 2017

  Ida drabbas mitt i livet av en galopperande MS. När kroppen är redo att ge upp möter hon läkaren Jan. Han har väntat på någon som är i så dåligt skick att det är värt att prova en riskfylld behandling, som i värsta fall leder till döden.
  Mitt år med Ms är en gripande bok. Författarens MS försämras i rasande takt, förloppet går ovanligt fort och det är skrämmande läsning. Från att vara helt oberoende till att kräva hjälp med precis allt, den resan går i raketfart. Författaren har humor och... Läs hela recensionen

 3. Läs den!
  Åse Hytteborn, 13 september 2017

  Dette er en stark och gripande bok om ett viktigt ämne. Boken är svår att lägga ifrån sig och jag rekommenderar alla att läsa den!

 4. Gripande
  Lina Norin, 9 augusti 2017

  Boken är intressant, gripande och skriven så att den är svår att släppa! Men jag fick ändå lov att vila lite emellanåt för det dök upp så mycket känslor.
  Jag kan verkligen rekommendera boken. Den är välskriven och fantastisk!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ida Berner

 • Min mamma rullstolshjälten

  Ida Berner

  Jag vill ha en annan mamma, en som kan springa Kerstins fotbollslag ska spela match mot föräldrarna. Kerstins pappa, som brukar vara bäst på plan, kan inte vara med så mamma ska med i stället. Men mamma sitter ju i rullstol, hon kan ju inte spela....

 • Sagan om den vilsna ballongen

  Ida Berner, Ulrika Gustafsson

  Åh, vad han önskar att han varit röd eller blå, kanske hade någon velat ha honom då? En katt som spelar flöjt och starka fröken skär, du möter i min saga om en ballong som vilsen är. Följ ballongens resa för att hitta sig ett bo, den resan blir be...

Bloggat om Mitt år med MS : är jag botad nu?