Som ett myggbett, flera gånger om dagen : Majken får typ 1 diabetes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (38.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-19
Förlag
Idus förlag
Illustratör/Fotograf
Ögger Alina
ISBN
9789175775944
Som ett myggbett, flera gånger om dagen : Majken får typ 1 diabetes (e-bok)

Som ett myggbett, flera gånger om dagen : Majken får typ 1 diabetes (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2017-09-19
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Det här är en fin bok om hur det kan vara när en närstående får diabetes, men det är också en fin vänskapsskildring. Texten är pedagogisk och längst bak finns ett faktaavsnitt för den som vill veta mera. Det finns också massor av charmiga, humoristiska, varma och färgglada illustrationer." Publiceras i BTJ-häftet nr 17, 2017. Lektör Carola Forslund

"Snälla Majken, lek med mig." Freja drar i Majkens tröja men hon tittar inte ens på Freja fast de är bästa kompisar och grannar.
"Låt mig vara, Freja. Jag orkar inte." Majken reser sig upp och går till fröken. "Jag är törstig. Kan jag få vatten?"

Samma kväll berättar Frejas mamma att Majken ligger på sjukhus och kommer vara kvar där ett tag. Mamma ser så ledsen ut att Freja inte vågar fråga vad som hänt. Tänk om hon aldrig mer kommer tillbaka.

Varje dag drabbas två barn i Sverige av typ 1 diabetes. Det är en kronisk livshotande sjukdom som läkarna kan behandla men inte bota. Ingen vet heller varför människor drabbas av typ 1 diabetes. När Majken kommer tillbaka till förskolan efter två veckor på sjukhuset visar Majkens mamma hur insulinsprutor fungerar och hur man mäter sockret i blodet. Barnen och personalen får också veta hur de ska göra när Majken får lågt blodsocker, ett tillstånd som är livshotande om de inte agerar snabbt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ludvigsen Eva

  • Lova

    Ludvigsen Eva

    Att något gått snett i Lovas liv står klart när hon hoppar av en buss mitt ute i Australiens ödemark. Hon vet inte var hon är eller vad hon ska ta sig till. För att skingra tankarna tar hon jobb på en fårfarm. Medan hon gör allt hon kan för att dö...