Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lundqvist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Hedvig Wallin
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
227 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175778556
Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt (inbunden)

Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-02

Slutsåld

Khalil, Agnes och Lovisa är 10 år och bästa kompisar. De tycker om att leka hemma hos Lovisas mormor, som har en jättestor källare där de kan bygga kojor. Men de senaste veckorna har det inte känts roligt att gå hem till Lovisas mormor. Khalil kan bara tänka på hur orättvist det är. Lovisa kan träffa sin mormor hur ofta hon vill. Medan hans mormor är jättelångt borta i ett land där det är krig.

Barnens lärare märker att Khalil är ledsen och bjuder in en person som förklarar för klassen vilka som har rätt att bosätta sig i Sverige och vilka som kan få asyl. Men också vilka det är som bestämmer lagarna i Sverige.

Får mormor komma hit? en bok om migrationsrätt är en berättelse om en pojke som längtar efter sin mormor men också en faktabok om migrationsrätt.

Viktig, lärorik och berörande. Med säker hand kombinerar författarna en fin ramberättelse om en pojke som saknar sin mormor med fakta som vi alla bör känna till. Läs den tillsammans med ditt barn! Ingrid Jönsson, lärare och författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och faktarik bok

  Boken handlar om Khalil som tillsammans med sina föräldrar och sin syster har flytt från kriget i Syrien och nu bor i Sverige.
  Boken är en faktasaga där vi introduceras till migrationsrätt, vad asyl är och hur det fungerar samt hur det kan kännas att bo i ett nytt land när ens älskade mormor fortfarande är kvar i landet där det är krig.
  Boken är otroligt faktarik då vi får lära oss om otroligt mycket kring ämnet: uppehållstillstånd, flyktingläger, flyktvägar till Sverige, olika anled... Läs hela recensionen

 2. Otroligt viktig och stark bok, underbara bilder
  @barnbokstips, 12 november 2018

  Jag är så stolt över att få ge ut böcker på ett förlag som ger ut så viktiga böcker som den här! Jag tror att Idus förlag verkligen gör skillnad med många av de böcker de ger ut. "Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt" varvar berättelse med fakta och den går rakt in i hjärtat! Den beskriver hur det kan vara att fly, varför människor flyr och vad som avgör om personer får stanna eller inte. Den förmedlar också känslor tydligt, saknaden efter mormor som är kvar i Syrien, ilskan över or... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna