Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2018-11-23
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
416 g
SAB
Hc
ISBN
9789175778860
Stigarna (häftad)

Stigarna

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-11-23
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Här på utsiktsplatsen står de, så tätt ihop att värmen i deras andedräkter möts och flyter samman. En dotters rödbruna hårslinga mot en mammas prasslande vindjacka. De är förenade i en tystnad, en tystnad som ställer frågor om något mer. Och Malin hindrar en impuls att berätta om barnet. Men det finns ännu inget barn att berätta om.

Modern Ingrid som är nybliven pensionär flyttar till staden där Malin bor. Dottern Malin längtar efter barn tillsammans med Lina. Vägen dit blir känslosam. Under gemensamma morgonpromenader försöker mor och dotter nå varandra. Hur ser de på kärlek, relationer, familj och äktenskap? Vad binder dem samman och vad skiljer dem åt?

Stigarna är en berättelse om moderskap och dotterskap. Om att hitta eller hitta tillbaka till sig själv och varandra. Om alla band som tiden formar och om mellanrummen mellan människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stigarna
 2. +
 3. Havet räcker inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havet räcker inte av Ann Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stigarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stigarna - en stark och trovärdig roman.
  Rigmor Tjerngren, 29 januari 2019

  Det här är en helt underbar bok om en mor-och-dotter-relation. Språket är en njutning, ibland trotsigt, ibland poetiskt. En rak och ärlig roman om hur svårt det är med "lagom" närhet, ibland för mycket, ibland för litet. Konflikter, avståndstagande, besvikelser och försiktiga närmanden, en livet obevekliga och oförutsägbara vals. Köp den!

 2. Om nu och då, om oss, om att vara mor och dotter
  Sara, 9 december 2018

  När boken landade började jag läsa, läste i soffan, vid köksbordet och i tvättstugan. Läste om livet som kvinna idag, om relationer och sår, om förhoppningar, om att vilja och nästan våga säga det som gör ont, om att vilja väl men såra.
  Malin och Ingrid, dotter och mamma, väver sin historia om vart annat. I en levande målande text får vi följa dem under några omvälvande år. Ann Beskow och Hedvig van Berlekom målar en gemensam och ändå separat tavla av vardag och önskningar. En bok som pa... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Stigarna