Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Malte (del 4)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-03-27
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Kajsa Lind
Dimensioner
217 x 215 x 8 mm
Vikt
246 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175779638
Malte Modig och världsalltet (inbunden)

Malte Modig och världsalltet

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-27
89 139 Du sparar 50 kr!
 • Bokreatitel 2023! Boken levereras tidigast den 21/2.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varje kväll när Malte ska sova kommer rymdtankarna. Hur långt når egentligen rymden? Var tar den slut? Och när den tar slut, vad finns det då? Ingenting? Men ingenting är ju ingenting och finns ju inte alls. Han blir alldeles snurrig av tankarna. Plötsligt känner sig Malte så väldigt liten och liksom oviktig. För en stjärna kan ha slocknat för längesedan utan att vi ens märker det ju.

Malte Modig och världsalltet är en berättelse om ett barns tankar kring rymden, livet, döden och vänskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Malte Modig och världsalltet
 2. +
 3. Malte i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Malte i skolan av Lisa Medin (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Malte Modig och världsalltet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Din bok som tar upp svåra ämnen på ett bra sätt

  Vi har läst boken Malte Modig och världsalltet av Karin Jacov och de fina illustrationerna har Kajsa Lind gjort. Boken är 3-6 år.

  Philip:
  Jag och pappa läste boken om Malte. Den är bra. Den handlar om Malte. Malte Modig. Han är rädd för många saker. Malte tycker rymden är stor. Han tycker att det är otäckt med döden. Han tänker mycket. Han har en kompis. Hon heter Kerstin och är gammal. Jag tycker att det är läskigt med döden också.

  AC:
  Det var pappan i familjen som... Läs hela recensionen

 2. Fångar svåra existensiella frågor

  Malte Modig är en liten kille som är rädd för väldigt mycket. Men eftersom man är modig när man gör något man egentligen inte vågar så är Malte också väldigt modig.
  I boken börjar Malte fundera över rymden, världsalltet, livet och döden. Existensiella frågor som kan väcka mycket funderingar. Tankar som faktiskt kan vara riktigt jobbiga att fångas i och tänka över även för barn.
  Till sin hjälp att bearbeta sina tankar har han sin bästa vuxenkompis Kerstin, den äldre tanten som bor i ... Läs hela recensionen

 3. Tar barns funderingar på allvar
  @barnbokstips, 6 maj 2019

  Vi har tyckt väldigt mycket om alla böcker om Malte Modig och det här blir min absoluta favorit! Malte funderar över rymden och döden och han tar hjälp av sin vuxenkompis Kerstin för att ha någon att fundera tillsammans med. Malte sätter igång mina egna tankar om rymden. Tar den slut, i så fall vart tar den slut och vad finns sen? Och de där jobbiga tankarna kring döden och att människor man älskar och tycker om inte kommer finnas för alltid. En bok som verkligen tar Malte och andra barns fun... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Jacov