Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2014-07-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
237 g
SAB
Hc
ISBN
9789175790299
Analfabeten som kunde räkna (pocket)

Analfabeten som kunde räkna

(138 röster)  |  Läs 30 recensioner
Pocket, Svenska, 2014-07-21
51
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna.

Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.

I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.

Analfabeten som kunde räkna är Jonas Jonassons andra roman, efter världssuccén med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Analfabeten som kunde räkna
 2. +
 3. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundraåringen som klev ut genom fönstret och fö... av Jonas Jonasson (pocket).

Köp båda 2 för 105

Kundrecensioner

Det finns 30 recensioner av Analfabeten som kunde räkna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande samhälleskritik.
  Lennart Hjalmarsson, 23 februari 2016

  Strålande kritik av många dårskaper i samhället. Jonasson skriver med glimten i ögat, nästan som i sagans form. Svårt att lägga ifrån sig.

 2. Fascinerande läsning,mycket välskriven!
  Jan Anders Wallander, 10 februari 2016

  Jonas Jonasson har ännu en gång lyckats fånga mitt intresse. Svårt att släppa boken ifrån sig, alltid spännande att se "vad kommer nu att hända"... J. J. är en sällsynt författarbegåvning, någonting utöver det vanliga!

 3. Ännu ett mästerverk av Jonas Jonasson
  Jan Anders Wallander, 5 november 2015

  Högsta tänkbara betyg för att boken är så lättläst - skriven på ett fantasifullt, roligt och underhållande sätt. VARMT TACK till Jonas Jonasson!

 4. Streckläsning verkligen!
  Mary, 19 augusti 2015

  Både rolig ,spännande och lite lärande. Kunde inte lägga ifrån mig boken, utan ville vidare i handlingen,gav många skratt.Rekommenderas starkt,bättre än förra boken.

 5. Kul
  EAD, 19 augusti 2015

  Kul med en bok där det är drivna tjejer! Härligt skriven med kända personer i en mix. Hoppas på film av denna också!

 6. Lika bra som 100-åringen
  Per W, 14 augusti 2015

  Vågade inte hoppas för mycket, uppföljare brukar ju sällan leva upp till den första men det gör den. Berättarstilen är samma som i hundraåringen men egentligen ett bättre flyt då du slipper hundraåringens tillbakablickar. De oväntade svängarna finns även här och man vet aldrig vad nästa kapitel ska innehålla.
  Börjar i ett ganska lugnt tempo för att öka efterhand.
  Slutläst på två dagar och kan varmt rekommenderas.

 7. Uppföljare
  Anders Öhrling, 13 augusti 2015

  Vet inte om jag hade för stora förväntningar efter debutromanen. Även om den är okej så känns den som en blekare kopia av 100 åringen.

 8. Sämre än hundraåringen
  Alf Vestergren, 28 juli 2015

  Men också väldigt väldigt bra. Tycker man om hundraåringen tycker man garanterat om den här, jag strecklästa hela boken på en gång. Lika bra när man har semester.

 9. Underhallande bok men inte mer
  Pia Eriksson, 14 april 2015

  Boken är underhallande men inte pa langt när som författarens första, da jag faktiskt läste och skrattade och hade väldigt roligt.

 10. Analfabeten som kunde räkna
  annemarg, 2 april 2015

  Den här boken gillade jag. Samma stil som Hundraåringen som klev ut genom ett fönster. Tyckte omkaraktärerna och de händelser som de råkade utför. Vill du läsa en rolig bok rekommenderar jag den här.

 11. Galen historia som är mycket läsvärd
  Ulla-Siv , 24 mars 2015

  Var på väg att lägga bort boken flera gånger eftersom den är så galet galen... men det gick inte, den krävde att bli läst!!!

 12. Rolig
  Monica Vevle, 10 mars 2015

  Jag hade stora förväntningar till boken efter att ha skrattat mig genom Hundraåringen. Lite besviken blev jag, då Analfabeten inte innehöll lika många dråpliga situationer och beskrivningar. Men, om jag inte jämför med den förra, så är den riktigt, riktigt underhållande. Särskilt bra blir det när kung Carl Gustav möter grevinnan!
  Jag hoppas Jonas Jonasson kommer med många böcker framöver.

 13. Om Analfabeten.
  Katarina Eriksson, 4 mars 2015

  Som jämförelse med Hundraåringen är den ganska lika uppbyggd. Bra historia som knyts ihop på slutet. Kanske lite mycket "kringskrivande" från själva historien. Men med härliga käraktärer och mycket fantasi är den helt klart värd att läsa.

 14. Fantastisk och lättläst skröna
  Eva, 20 februari 2015

  Analfabeten är en underbar bok som passar lika bra att läsa på småstunder under pendlingen som att sträckläsa. Den sympatiska och smarta unga kvinnan kryssar sig fram mellan fullständigt oväntade och helt otroliga händelser, som hon klarar sig runt genom sin goda analytiska förmåga. Jonassons upplägg med invävda verkliga händelser ger en känsla av att såhär skulle det möjligen ha kunnat gått till - eller verkligen inte alls! Fint flyt i språket fullbordar upplevelsen.

 15. Fantastiskt underhållande!
  Karin, 11 februari 2015

  En sträckläsningsbok som bjuder på massor av humor och en rejäl historielektion. Jonassons språk är briljant. Nu väntar jag på nästa bok!

 16. En bok att småle sig igenom
  Johanna, 20 januari 2015

  Att Analfabeten som kunde räkna har många vändningar och sammanträffanden är en stor del av bokens charm. Ibland så många att det är svårt att förstå hur saker egentligen gick till. Jag gillar verkligen huvudpersonen, en smart & kvick kvinna med mycket tålamod. Trots viss frustration över att det aldrig riktigt går som det ska så småler jag mig sig igenom boken där historien hela tiden dras framåt av innehållet i en stor trälåda..

 17. Visst underhållningsvärde
  Johis, 4 januari 2015

  men alldeles för många osannolika sammanträffanden för att överhuvudtaget kunna läsas med intresse. Kändes mest som ett högstadieprojekt" skriv en saga, totalt skruvad och osannolik, förlagd till ungefär nutid"

 18. God tvåa
  Malin , 15 november 2014

  Efter hundraåringen var förväntningarna höga men analfabeten som kunde räkna klarade sig ändå bra.
  En klart läsvärd och underhållande bok.

 19. Analfabeten....
  Karin Ersmark, 24 oktober 2014

  Oj, vilken heltokig, rolig o underhållande bok! Helt otrolig handling! Väldigt många härliga skratt, som inte gick att hindra - gapskratt på pendeln bl a! Härligt!

 20. Tycke av bok
  Kerstin Persson, 21 oktober 2014

  Rolig, välskriven.
  Ett riktigt nöje få ta del av denna bok, Jonas Jonasson har en humor som passar mitt sinne.

  Att hitta alla dessa karaktärer och hålla den röda tråden ända in i det sista, fantastiskt.
  .

  Hoppas han redan funderar på att skriva mer.
  Ett stort tack till författaren.

 21. Jonas Jonassons 2a bok
  Annika Norström, 8 oktober 2014

  Jag älskar Jonas böcker! De är så härligt roliga! Häromdagen när jag var hos min frissa här i Bryssel där jag bor satt en tjej i stolen bredvid och läste samma bok som jag; "Analfabeten som kunde räkna" på spanska!! Jag hade nyss börjat min bok, hon var vid slutet. Hon tyckte bättre om "Analfabeten". Men jag vet inte än. Med "100-åringen" satt jag och skrattade högt var jag än befann mig, med "Analfabeten" småler jag hela tiden. Hoppas du har ytterligare några böcker i bakfickan, Jonas. Du gö... Läs hela recensionen

 22. Riktigt bra!
  Ninnie, 7 oktober 2014

  Ännu bättre än bok nr 1 (Hundaråringen). Många roliga episoder och riktigt kul att författaren vävt in aktuella händelser och personer i handlingen. Kan varmt rekommenderas om du vill läsa en "feel good bok".

 23. En härlig bok!
  bokmalen, 25 september 2014

  En härlig bok med humor och allvar i en fin blandning. Jonasson har ett svängigt, lättsamt sätt att skriva på. Det blev sena nätter då jag var ivrig få veta hur det skulle gå för alla. Ni som inte läst den har en trevlig stund framför er, och jag som har läst den kommer att läsa den igen - det händer inte ofta.

 24. Trevlig, men alltför overklig
  Magnus, 17 september 2014

  Lättläst, snabbläst. Lite rörande då och då, men i det stora hela alltför overklig för min smak. Boken gör ju sken av att berätta en livshistoria (eller flera), men det blir ibland lite för stora svängar.

  Ta med den till stranden eller hängmattan.

 25. Underhållande
  Gittelitt, 16 september 2014

  Lika överraskande som hans första bok. Rolig och lättläst. Läste fort ut den då jag ville veta hur det skulle gå för de inblandade.

 26. Analfabeten som kunde räkna
  Bertil Ouchterlony, 12 september 2014

  Jonasson har gjort det igen! Jonas har ett friskt språk som gör att spänningen och skrattnivån hålls uppe.
  Ser med spänning fram emot nästa bok, för det kommer väl flera?

 27. blev lite för tjatigt för mig
  eriro, 10 september 2014

  Han skriver ju väldigt roligt och formulerar sig fyndigt , men det blir lite "too much" av detta. Tappade intresse halvvägs, kanske fortsätter en annan gång. Dvs har ej läst hela boken, men gillade 100 åringen skarpt!

 28. Väldigt välskriven bok.
  Josskito, 5 september 2014

  Jag tycker att Jonas Jonasson återigen lyckas skriva en fantastisk historia med ett kreativt slut. Språket älskar jag. Jag skulle vilja ge boken 4,5 och inte 5 men det fanns inte som alternativ. Först tänkte jag att denna skulle vara som Hundraåringen, och jag vet att man inte ska jämföra utan ALLTID gå in i varje bok utan förväntningar. Hundraåringen är nog den bästa bok jag läst, helt underbar. Analfabeten är snäppet under, men samtidigt en helt suverän bok. Gillade du Hundraåringen, läs de... Läs hela recensionen

 29. Underhållande
  Maud , 29 augusti 2014

  Fantasirik, lättläst och smått absurd. Absolut läsvärd om man vill ha en stunds underhållning och ett och annat skratt. Rekommenderas.

 30. Lätt underhållning
  E, 27 augusti 2014

  Författaren har försökt upprepa sin förra succé genom att försöka skriva en bok till i samma stil och med samma koncept. Det brukar sälla lyckas och det är heller inte fallet här. Man kan läsa boken som mycket lätt förströelse men det finns mycket bättre böcker att ägna sin tid åt.

Visa alla 30 recensioner

Bloggat om Analfabeten som kunde räkna