Från Holmes till Sherlock (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
513
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
293 g
SAB
Gz Doyle, Arthur Conan
ISBN
9789175790329
Från Holmes till Sherlock (pocket)

Från Holmes till Sherlock

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-08-20

Slutsåld

Alla känner till Sherlock Holmes. Sir Arthur Conan Doyle skapade en litterär gestalt som under 125 års tid behållit sin popularitet och som idag är mer älskad än någonsin. Men hur kunde denna fiktiva figur som en ung fattig småstadsläkare i England fantiserade fram på 1880-talet bli en sådan framgångssaga?

Det här är boken om de män och kvinnor som lade grunden till succén och fick Sherlock Holmes att bli en av världens mest kända symboler. En fascinerande skildring, som till stora delar bygger på tidigare opublicerat material, av det mer än sekellånga spelet bakom kulisserna. En tragisk historia om en man som försökte fly från sin egen skapelse, om ett arv som förstörde livet för en hel släkt.

Det är också historien om skådespelare, författare och fans som i decennium efter decennium förnyat den välkände detektiven. Från 1890-talets gentlemannadetektiv Holmes till 2010-talets udda geni Sherlock.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från Holmes till Sherlock. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Från Holmes till Sherlock
    K.G. Jonsson, 5 september 2014

    Jag har redan originalutgåvan, vilken utföll till min stora förtjusning och belåtenhet. Men önskade även pocketutförandet där det är gjort vissa kompletteringar/tillägg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mattias Boström