Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2014-09-17
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Grandin, Elina (form) / Nylén, Kristoffer (form)
Dimensioner
177 x 111 x 22 mm
Vikt
203 g
SAB
K.54
ISBN
9789175790374
Plundrarna : hur nazisterna stal Europas konstskatter (pocket)

Plundrarna : hur nazisterna stal Europas konstskatter

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-09-17
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2014!

"En lysande bok"
Sydsvenskan

"Spännande som en thriller"
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Dagarna efter att Nazityskland kapitulerat gjordes en fantastisk upptäckt. I saltgruvan Altaussee under de österrikiska alperna fann man en av de största konstskatter som någonsin påträffats. Tusentals verk av några av konsthistoriens främsta mästare Rembrandt, Rubens och Michelangelo. Upptäckten avslöjade den största konstkupp som någonsin genomförts. Mellan 1933 och 1945 stal nazisterna miljontals antikviteter och konstverk. På direkt order från Hitler sändes specialtränade trupper ut över Europa för att plundra. De allra främsta verken skulle visas på Hitlers planerade Führermuseum.
Efter kriget återfanns mycket av konsten, men över hundratusen verk försvann. Det är verk som först under senare år börjat komma fram och som idag hänger på världens främsta konstinstitutioner, bland annat Moderna Museet i Stockholm.

Plundrarna är en fängslande historia om nazisternas fanatiska besatthet av konst, men också om dagens bittra juridiska och moraliska kamp om den »försvunna« konsten. På spel står verk värda miljarder och ättlingar som kämpar för rätten till sitt förflutna. Plundrarna är utgiven på 10 språk.

"Skyhög internationell klass."
Norrbottens-Kuriren

"En pionjärgärning"
Antik & Auktion

"En oerhört fängslande bok, skickligt berättad, lärorik, spännande och upprörande."
Skånska Dagbladet

"Boken är verkligen en ögonöppnare, som lyckas kombinera gediget historieskrivande med utmärkt reportage."
Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Plundrarna : hur nazisterna stal Europas konstskatter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En spännande faktabok
    Carolyn Johanson, 20 augusti 2016

    Plundrarna är en faktaspäckad, väl researchad bok skriven på ett fartfyllt och intresseväckande sätt, så att man bara vill läsa mer och mer, med endast ett par långdragna partier. Den belyser en annars inte så uppmärksammad aspekt av andra världskriget. Här handlar det om förlorade värdeföremål av olika slag och inte huvudsakligen om förlorade liv. Man tappar andan inför att nazisternas plundring var så organiserad och omfattande - t.ex. i Paris - och att de brände moderna konstverk som int... Läs hela recensionen

  2. Spännande thriller om stulen nazikonst
    Hans-Eric Ekengren (Visby), 3 februari 2016

    "Plundrarna" är en spännande skildring av jakten på konstverk, som nazisterna stal från judar och andra förföljda och utrotade folk under nazitiden. Med häpnadsväckande organisation och logistik för sina konststölder, konfiskerade nazisterna ovärderliga verk; tåg efter tåg med godsvagnar fullastade med stulen konst transporterade stöldgodset till dolda uppsamlingsställen över hela Tyskland, för vidare fördelning bland nazisterna. Hitler själv skulle lägga beslag på mängder av konstverk för de... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Plundrarna : hur nazisterna stal Europas ...