Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2014-12-05
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
152 g
SAB
Hc
ISBN
9789175790534
Kalmars jägarinnor (pocket)

Kalmars jägarinnor

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-12-05
51
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"SJU ORD svävade ovanför våra huvuden, som glorior, som ett mantra. De låg i vars och ens handväska, satt inpräntade under skosulorna, var nedtecknade på originalspråk med spritpenna på Suddens armar. Mantrat klingade nästan högtidligt i sin enkelhet. Man kan aldrig ha för mycket ögonskugga."

Kalmars Jägarinnor, Linden, Jenna, Sudden, Jossan - och Eva Zackrisson. De är beredda att göra allt för att inte bli som handbollstjejerna. Även om Kalmar (med omnejd) är den värld de är dömda till, kan ingen hindra dem från att spränga murarna, trampa ner rosorna, lura vakterna. Men de skulle krossas om de tappade taget om varann nu, så högt upp balanserar de. Nästan lika högt som Ölandsbron.

"En debut att bli golvad av."
Borås Tidning

"En 4:a ... underbar bok ... väldigt bra ös, starkt tempo och fin gestaltning ... en jättebra debut."
Magnus Utvik i SVT Gomorron Sverige

"Romanen lyfts upp av Folkessons djärva, poetiska och samtidigt väldigt roliga bilder (en sådan avundsvärd kombination). I detta språk har hon mig, texten lyfter, minnena förtätas och förvandlas, blir till något mer än en ångestriden och nostalgisk återträff."
Helsingborgs Dagblad

"Tove Folkesson debuterar som romanförfattare med en bok som på ett enastående sett greppar de sena tonårens stora känslor, dess möjligheter och begränsningar."
Corren

"Tove Folkesson skriver fan i mig helt fantastiskt. Tja, kort sagt, redan i början av året är jag sugen på att ropa ut Tove Folkesson till årets bästa svenska debutant."
Borås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kalmars jägarinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bländande språk
  Ingrid Nettervik, 20 november 2017

  Tove Folkesson har ett fantastiskt språk. Man bländas av metaforerna och njuter av berättarglädjen samtidigt som man beklagar det liv som jägarinnorna lever. De kursiverade partierna där Eva Zachrisson är hos sin mormor på Öland ger välbehövlig vila och inger hopp om Evas framtid.

 2. Poetiskt språk med tunt innehåll
  Madeleine, 12 juni 2017

  Språket imponerande poetiskt med ett skönt driv, men innehållet håller sig på en tonårsytlig nivå.
  Den når aldrig in till mig på djupet, som jag genom hela boken hoppats skulle ske, vilket i slutet av boken gör mig rejält besviken.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Kalmars jägarinnor