Jag är Ida (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2014-12-05
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
175 x 110 x 15 mm
Vikt
118 g
SAB
Lz Holmsten, Ida
ISBN
9789175790633

Jag är Ida

(11 röster)
Pocket,  Svenska, 2014-12-05

Slutsåld

Det här är en berättelse om utanförskap. Om en ung kvinnas kamp för värdighet och upprättelse. Om ilska som sitter så djupt att den riskerar att rasera allt.

Ida Holmsten hamnar tidigt snett. Som barn känner hon sig misstrodd och utanför och hon gör allt för att minska smärtan. Snart lär hon sig att det som fungerar bäst är våld och alkohol, och att få andra att själva känna smärta. Det blir början på hennes resa mot avgrunden.

Jag är Ida skildrar en ung kvinnas kamp mot både sig själv och omvärlden. Den visar hur motgångar kan få oss människor att välja destruktiviteten, men också hur vi kan finna kraften att söka ljuset även när vi befinner oss längst inne i mörkret.

Ida berättar här inte bara om sitt liv som mamma och kriminell, utan också om utanförskapets konsekvenser och kärlekens kraft att förändra.

"Boken är lättläst och till stora delar skriven i dialogform. Det är imponerande att, som Ida, kunna vända sitt liv och ta sig ur kriminaliteten och bli en ansvarstagande vuxen, eftersom hon mestadels saknat goda förebilder."
BTJ

"Det här är en sann berättelse om utanförskap och ilska, men också om kärlekens kraft att förändra."
Skaraborgs läns allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna