Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-01-08
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thulin, Åsa (form)
Dimensioner
177 x 110 x 16 mm
Vikt
153 g
SAB
Hc
ISBN
9789175790749
Herr Isakowitz skatt (pocket)

Herr Isakowitz skatt

(28 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-08
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Herr Isakowitz skatt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Min farfar berättade inte mycket om sin uppväxt som jude i tjugo- och trettiotalets Tyskland. Men en historia fick jag höra om och om igen: den om skatten hans far grävde ned på tomten innan han försvann.

När jag återger berättelsen för min son tycker han att det är självklart har man en släktskatt måste man leta reda på den. Sagt och gjort. Min son, min pappa och jag beger oss mot Polen på skattjakt."

Herr Isakowitz skatt är en på samma gång sorglig och humoristisk berättelse om ett av historiens mörkaste kapitel. Det är en historia om dramatiska livsöden, livsavgörande tillfälligheter och starka excentriska karaktärer som formats i skuggan av nazismen.

"En roadtrip som blandar absurd humor med djupaste tragik. "
Mama

"Den har så många dimensioner och den är så mänsklig, så varm och så rolig att läsa Han skriver väldigt direkt och med en liten humoristisk skruv i det mesta, jag tycker väldigt väldigt mycket om den här boken En liten pärla att glädjas åt."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Överraskande rolig, vacker, fruktansvärd och sorglig bok ... Danny Wattin berättar med humor inte bara om sin egen familj, utan också med människans möjligheter, begränsningar och yttersta djävlighet."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Herr Isakowitz skatt
 2. +
 3. David den mindre vises protokoll

De som köpt den här boken har ofta också köpt David den mindre vises protokoll av Danny Wattin (inbunden).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Herr Isakowitz skatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Verklig
  Ekan, 31 augusti 2018

  Jag gillade boken mycket. Har även gett bort en som present. Och jag ska snarast läsa mer av Danny Wattin!

 2. Allvarligt budskap kryddat med humor
  Per W, 1 augusti 2017

  Eländet under andra världskriget i kombination med familjerelationer. Ja, det är ett viktigt ämne och familjerelationer är intressant och kan vara underhållande, men kombinationen håller inte helt. Känns lite som författaren inte kunde välja vilket som var viktigast. Det finns några skratt på sina håll men detta är bok jag rätt snabbt kommer att glömma. Titeln antyder att en skatt skulle ha en huvudroll i berättelsen men det har den inte.

 3. Lättläst
  Voko (Gävle), 15 juni 2016

  Jag tyckte det här var en lättsam och underhållande bok med mycket humor om ett allvarligt ämne.
  Stor igenkänningsfaktor på hur man reagerar och agerar med sina föräldrar :)
  Det var även intressant att läsa om hur flyktingarna från Polen hade det när de väl kom till Sverige och jag förstår att författaren vill få det berättat i en bok. Snart finns inte nån i den generationen kvar.

 4. Bra men lite oväntad
  Marve, 22 augusti 2015

  Det här är en ganska kul bok om ett mindre kul ämne i historien. Vi får följa en man, hans far och hans son som ger sig ut på en resa för att hitta ledtrådar till släktens historia. Vi tar oss tillbaka till tiden före andra världskriget i Tyskland/Polen och det känns viktigt att förstå. Och det känns viktigt att förstå hur familjer tog sig till Sverige, hur de mottogs och vad det betyder idag. På så sätt blir det en intressant bok men inte den bästa jag läst.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Danny Wattin