Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga agenter under andra världskriget (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sekreterarklubben (del 1)
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2015-03-16
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
210 g
SAB
Kc.54,Sei
ISBN
9789175790930
Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga agenter under andra världskriget (pocket)

Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga agenter under andra världskriget

(30 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2015-03-16
19
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Möt de unga kvinnorna som riskerade livet, misshandlades och skadades både fysiskt och psykiskt i sitt arbete inom den svenska underrättelsetjänsten mellan 1939 och 1945, kvinnor som i det tysta gjorde stora insatser för sitt land. Vilka var de? Varifrån kom de? Varför fick de aldrig något erkännande?

Fotografen, tv-producenten och författaren Jan Bergman berättar här den osminkade sanningen om kvinnorna i underrättelsetjänsten under andra världskriget. En av dem var hans egen mor. Det är berättelsen om den hemligaste delen av den svenska militära underrättelsetjänsten - C-byrån - och de som jobbade åt den, en berättelse som kastar nytt ljus över en mörk tid i vår moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga agenter under andra världskriget
 2. +
 3. Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell (pocket).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga agenter under andra världskriget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen uppdagat - spelet bakom kulisserna
  Läsare, 10 juni 2017

  Det brutala spelet med människoliv. Spelande på patroitismens strängar, spänning och en liten slant som tack för hjälpen värvas medhjälpare in i dubbelspelet mot landets fienden. Krigstida vardagshjältar sällan sedda aldrig erkända.

  Fenomenal bok i alla avseenden. Instämmer helt i alla lovord som strötts över författaren. Jag hade mina dubier som helt kom på skam. En annan fenomenal bok i samma anda av en annan författare, Ben Macintyre, som också lagt pussel och sammanställt result... Läs hela recensionen

 2. Tungt
  Inga-Lena Petersson, 6 oktober 2016

  Jag har läst halva boken - men den är jättejobbig för mig. Framförallt att det mesta är männens värld och att de hade makten. Kvinnorna använde man som verktyg. Får se om jag orkar genom hela boken.

 3. Borde vara lärobok
  Margareta , 26 november 2015

  I denna bok får du veta mycket om Sveriges situation under andra världskriget som du inte hade en aning om. Tack Jan Bergman

 4. Läsvärt om andra vä'rldskriget i Stockholm
  Birgitta Winbäck, 9 april 2015

  Lättläst bok med god översikt över Stockholm som "spioncentral" under andra världskriget. Mycket läsvärd översikt över de olika organ som opererade i Sverige.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jan Bergman

 • Sally och Nazistligan

  Jan Bergman

  Stockholm 1945: en sliten stad med slitna människor, en stad i kolrök med varubrist, spårvagnarnas och trådbussarnas stad men också fortfarande spionernas stad. Sverige kämpar med att ta sig ur den kris som krig och avspärrningar skapat. Ännu vet ...

 • Fotohandlaren i Bizonien : en spionberättelse

  Jan Bergman

  Jan Bergmans succé Sekreterarklubben följs nu av en ny bok om kalla kriget. Fotohandlaren i Bizonien var en östtysk spion i Västtyskland som avslöjades 1967. Men var han verkligen spion eller ett offer utnyttjad av den östtyska underrättelsetjänst...

Bloggat om Sekreterarklubben : C-byråns kvinnliga ag...