Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
207 g
SAB
Lz Vikström, Anna-Lena
ISBN
9789175791258
Hon som ser (pocket)

Hon som ser

(35 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket Svenska, 2015-09-15

Slutsåld

Ett kallt sovrum och en skräckslagen fyraåring. Det var så det började. Varför byns original så ofta sa att hon "hade gåvan", skulle hon förstå först långt senare. Då hade hon gett upp karriären som diakon och bestämt sig för att gå sin egen väg.

Det här är en ovanligt öppenhjärtig bok om hur krångligt, dråpligt och annorlunda livet kan bli för den som har mediala förmågor. Det är också en feelgoodberättelse om en överraskande vanlig, rolig och jordnära sierska och småbarnsmamma. Anna-Lena Vikström bjuder både på sig själv och på många tips för den som vill lära sig att följa sin intuition.

Anna-Lena Vikström har sina rötter i Hacksjö utan för Vilhelmina. Hon är ut bildad diakon och även utbildad i psykoterapi. Hon har skrivit flera böcker om healingformen reiki. Idag arbetar hon heltid som sierska med medial vägledning, som kursarrangör och med att hitta försvunna saker.

Eva Wiklund är journalist och författare sedan många år. Idag jobbar hon med informationsfrågor i Värmland. Hon har tidigare skrivit böckerna "Det finns ingen gräns", om handikappsimmaren Anders Olsson, samt "Jag kommer sen", om diskoteksbranden i Göteborg.

En öppen, levande och spännande bok som man inte gärna vill lägga ifrån sig. Det här är en bok som kan fånga även den mest skeptiska.
Nya Kristinehamnsposten

Naket, enkelt och fascinerande om ett märkligt fenomen
Kurt Nurmi, Pockettidningen R

Man behöver inte tro på andar för att tycka om den här boken, den ligger som en varm bubbla inom mig när jag lägger den ifrån mig! Det här är en kärleksfull, spännande och innerlig berättelse som jag varmt rekommenderar. Språket flyter lätt och som läsare känner man sig delaktig och närvarande. Några kalla kårar bjuder den också på.
Kim M Kimselius, författare och bokbloggare

"En rak och ärlig beskrivning av hur det är att leva med den mediala gåvan. Förmedlad med kärlek och värme."
Tidningen Nära

En spännande och intressant berättelse om en ovanlig kvinna. Jag har inte tidigare läst något om en sierska/medium som så rakt på sak och i vissa delar väldigt utlämnande beskriver sitt liv. Ibland sitter man och skrattar för sig själv och ibland fasar man. Jag kan varmt rekommendera boken skriven med humor och med glimten i ögat!
Kerstin Kullmann, Boktipset

En ovanlig och spännande bok på många sätt. Eva Wiklund tar inte ställning till sanningshalten i de mediala förmågorna utan överlämnar till läsaren att tänka och tolka själv. Den ger en genuin inblick i en människas liv, självbild och verklighetsuppfattning och är skriven med en mycket varm, bejakande och öppen ton.
Cecilia Persson, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Hon som ser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vilken människa!
  Margot Irene Törner, 14 december 2019

  Dom finns. De som ser det vi vanliga inte ser. Här fick jag en förståelse HUR det kan vara att leva som en "som ser". Otroligt bra och intressant!

 2. Rekommenderas!
  Sara, 26 mars 2018

  Det målas upp bilder i mitt huvud samtidigt som jag läser. Nästan som att jag vore en fluga på väggen, det känns som man var där och såg hur allt såg ut när allt utspelade sig. Väldigt fängslande bok!

 3. Hon som ser
  sonia olander, 25 april 2017

  Det är roligt och mycket intressant att på ett enkelt sätt som genom en bok ,få fördjupa sig och ta del av hennes förmågor.Man blir nyfiken på mer.

 4. Inspirerande
  Annika Olin, 21 december 2015

  Boken är lättläst även för personer som inte är insatta i det mediala ämnet och fungerar samtidigt som en fantastisk inspirationskälla för dem som är det! Anna-Lena är en föregångare med stort mod och engagemang, sådana behöver vi så väl i denna förändringens tidevarv.

  /Annika Olin

 5. intressant bok
  Tiita, 4 november 2015

  Bra och intressant bok som är svår att sluta läsa när man väl börjat, rekommenderas alla som har intresse inom detta område.

 6. Rekommenderas.
  Katarina Henriksson, 5 oktober 2015

  Den här bildtexten lade jag ut tillsammans med ett foto på insidan av pärmen (där man ser Anna-Lena i sin hemby) på min Facebooksida, när jag hade läst boken:

  Har nyss läst ut boken "Hon som ser". Fotade insidan av pärmen. Utsidan kan man ju se överallt. Och det är ju med böcker som med folk; Det är insidan som är betydelsefull.
  Läs boken. För att den handlar rätt mycket om livet, en del om Lappland, och den beskriver en kvinna som har modet att följa sin väg.

 7. En ärlig biografi om att leva som medial
  Maria Granberg, 3 oktober 2015

  En bok som beskriver hur det är att leva med sin medialitet. Det är en beskrivning inne från. Eva Wiklund har gjort ett fint arbete med att gestalta Anna-Lenas liv och känslan jag får är att det är Anna-Lenas röst jag hör genom boken. Wiklund är en träffsäker författare som har erfarenhet av att skriva biografier. Det märks att det här inte är en bok som har hafsats fram, att det har varit en process att nå fram till människan Anna-Lenas egna röst.
  Även om man inte är intresserad av andli... Läs hela recensionen

 8. rekomenderas starkt
  Anni Grund, 2 oktober 2015

  en toppen bok att läsa vill absolut att fler ska läsa denna underbara bok hoppas det blir en efterföljande om några år

 9. Underbar bok
  Kristina Bjurman, 2 oktober 2015

  Intressant och fint skriven bok. Man får verkligen ta del av Anna-Lenas liv.
  Jag har läst den två gånger bara för att jag gillar den så mycket.
  Rekommenderar den verkligen.

 10. Ärlig, härlig och annorlunda
  Malin Richardson, 2 oktober 2015

  En ärlig och mycket härlig bok om en person med fantastiska gåvor. En jordnära beskrivning av en underbar tjej som har ett annorlunda liv. En mycket äkta bok med mycket kärlek. Både rolig och bitvis allvarlig. Läs den!

 11. Hon som ser
  Zenita Andersson, 2 oktober 2015

  En jättebra bok !! Det var lite tråkigt när boken tog slut, hade så svårt att låt bli att läsa den :)

 12. Spännande läsning

  Spännande bok om ett livsöde utöver det vanliga, skriven på ett lättsamt och bra sätt, med både allvar och humor. Rekommenderar den varmt

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Eva Wiklund