Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2016-01-19
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
149 g
SAB
Ohia
ISBN
9789175791470
Djävulsdansen : bli fri från medberoende (pocket)

Djävulsdansen : bli fri från medberoende

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2016-01-19
51
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Boken Djävulsdansen är ett måste för alla anhöriga till någon som har ett beroende. Beroendesjukdomarna är oerhört utbredda i vårt land och har visat sig vara ett dolt, gigantiskt, stigmatiserande och tabubelagt folkhälsoproblem. Svenskens mörka hemlighet. Man räknar med att över 1 000 000 svenskar är drabbade och att det finns minst 4-5 anhöriga som tvingas förhålla sig till problematiken.

Serien Djävulsdansen fick en oerhörd genomslagskraft när den gick i SVT1 under hösten 2014. Plötsligt var ordet medberoende på allas läppar. Hur kunde det komma sig att ett det varit så tyst om ett ämne som berörde så många? Hur har samhället kunnat se förbi ett så stort lidande hos anhöriga barn, föräldrar, syskon och vänner. Den efterföljande debatten pågår och rösterna för ett mer lyhört och öppet samtal kring den här problematiken pågår alltjämt. Missbruksvården i Sverige är undermålig. Forskningen eftersatt. Behovet av kunskap och vägledning oändlig.

Boken är hands-on, personligt engagemang, humor, hopp, lättförståelig vägledning och enkla verktyg för att ta sig ut ur medberoendet. Författarnas egna upplevelser ligger till grund för det brinnande engagemang som skapade serien och nu boken.
Djävulsdansen är varje anhörigs ljus i mörkret, en kunskapsspäckad guide för alla som vill veta mer, en tröstande vän i natten och varje medberoendes Bibel.
Med en varm ton och utifrån egna erfarenheter kommer författarna att ge goda råd och verktyg för att läsaren ska kunna påbörja den långa vägen från medberoende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulsdansen : bli fri från medberoende
 2. +
 3. Flodhästen i vardagsrummet : om medberoende och om mötet med barnet inom oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flodhästen i vardagsrummet : om medberoende och... av Tommy Hellsten (pocket).

Köp båda 2 för 111 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulsdansen : bli fri från medberoende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra på alla sätt!!
  Martina Persson, 17 maj 2016

  Jag är alltid skeptisk mot självhjälpsböcker men denna var verkligen bra. Den hade både fakta om beroende och medberoende, monologer och dialoger med författarna, samt självhjälpsdelar där jag kunde skriva mina tankar etc. De uppmanade även att stryka under, ringa in och rita i boken för att höra den till min egen. Jag rekommenderar alla att läsa Djävulsdansen!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Men vi knullar ju ändå inte

  Ann Söderlund

  Ann Söderlund är hejdlöst rolig och befriande läsning. Med hög igenkänning och fingret mitt i kärlekssamtiden har hon skrivit en rasande skojig, beroendeframkallande och smart bok om den svåra konsten att leva tillsammans. ANN SÖDERLUND är journal...

 • På spaning med Ann

  Ann Söderlund

  Under flera år har man kunnat fnissa åt Ann Söderlunds ohämmade krönikor i Amelia . Nu finns de bästa texterna - som kretsar kring barnen, mannen, sex (och bristen på sex när alla barnen jämt ligger på tvären i dubbelsängen och man alltid är dödst...

Bloggat om Djävulsdansen : bli fri från medberoende