Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kvinnorna kring Gustav III (del 3)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
192 x 103 x 15 mm
Vikt
228 g
SAB
Hc
ISBN
9789175791555

Räfvhonan

(49 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-03-15
54 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga.

Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet. De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades Pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.

Räfvhonan är den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött i Barnbruden och Pottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt.

"Kunnigt, med ett drivet språk och en social medvetenhet som bultar under texten. Både rolig och viktig läsning."
Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Räfvhonan
 2. +
 3. Pottungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottungen av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Räfvhonan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Räfvhonan
  Marie Österholm, 17 juli 2017

  Fortsättningen bra ville gärna att berättelsen skulle pågå längre.
  Kvinnoperspektivet viktigt.
  Men det var ju också en målande berättelse om hur utbredd fattigdomen var.
  Hur vanligt folk levde och vilken syn adeln hade på folket.
  Bra att visa på att tillsammans är man stark.

  Böckerna läses nu av mina historieintresserade vänner.

 2. Lättläst svensk- och kvinnohistoria
  Marianne Nilsson, 11 oktober 2016

  Helt underbar tredje del av Anna Laestadius Larssons svit av svensk och kvinnohistoria. Hon skriver fantastiskt bra och man både njuter och skräms av livet för kvinnorna - både hög och låg - på den tiden. Fint sätt att få i sig svensk historia om man som jag tyckte illa om det skolämnet för länge sedan!

 3. Underbar dramatisering
  Carin Folke, 22 september 2016

  Laestadius alla tre böcker i denna serie är definitivt läsvärda trots dramatiseringen. Ett härlig skildring av en svunnen tid och under svåra förhållanden i Sverige.

 4. Saknar dem redan
  andrea, 20 april 2016

  Jag sparade denna sista bok under ett halvår för att kunna ta med den på den utlandsresa i vintras. Ville spara den till ett tillfälle då jag kunde sträckläsa den och inte bara läsa några sidor åt gången under stressfyllda veckodagar.
  Denna serie är verkligen bra! Människorna, miljöerna och tidsandan blir levande. Den är uppfriskande ärlig både i hur karaktärerna känner och i handlingen. Både lyxen och smutsen representeras och det finns många stunder då man upptäcker att bakom lyxen fin... Läs hela recensionen

 5. Historisk skönlitteratur när den är som bäst
  Ewa Sundbäck, 7 april 2016

  Igår läste jag ut "Räfvhonan" av Anna Laestadius-Larsson och jag hamnade i det där vakuumet som en suverän bok alltid lämnar mig i. En suck av lycka och så blir jag sittande med boken i handen. Stryker över framsidan, studerar omslaget. En önskan om att ha den oläst för att kunna upptäcka den igen. Jag ger den det absolut högsta betyget som är att jag verkligen, verkligen tycker om den! 6 stjärnor av 5 möjliga och upp på övervåningen för att läsas igen någon gång. Det är inte omöjligt att jag... Läs hela recensionen

 6. Mycket nöjd.
  Ann Marie Santesson, 6 april 2016

  Jag får del av vår historia på ett sätt som gör att den levande görs för mig genom att få följa olika människors öden, fakta blandat med roman. Har låst hela sviten.Vänligen Ann Marie Santesson

 7. Trilogi...
  Hjerp Ingela Drane, 1 april 2016

  Jag har snart läst ut den första boken i den trilogi som "Räfvhonan" är det sista boken. Vill ha det till att jag köpt även de två första: "Barnbruden" och "Pottungen" hos Er.

  Ha en avkopplande helg
  från
  H. Ingela Drane

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Räfvhonan