Lögnarna : om hur och varför andra människor ljuger (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2016-05-19
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
374 g
SAB
O
ISBN
9789175791593

Lögnarna : om hur och varför andra människor ljuger

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-05-19
167 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lögnarna är en både välskriven och underhållande bok som vänder och vrider på våra dagliga lögner för att både ta reda på varför vi ljuger och varför vi låter oss luras.
Modern Psykologi

Boken får läsarna att känna insikterna om lögnen, snarare än att bara tänka dem.
Tidningen Fokus

Varje dag ser vi hur andra människor lägger filter på sina vardagsbilder i sociala medier eller skriver en uppdatering om hur bra de har det. Fula bilder är däremot lika ovanligt som uppdateringar om när saker är mindre bra. Det gäller förstås inte bara våra vänner utan även kändisar, politiker och företag. Istället för sanningen får vi en filtrerad bild av verkligheten.

Lögnarna är en tänkvärd och underhållande bok som handlar om hur och varför andra människor ljuger i olika sammanhang. Trots att alla vet att det är fel att ljuga verkar så många ändå förvanska sanningen på olika sätt nuförtiden, om stort och smått.

PER GRANKVIST har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell då han på samma sätt använder sig av oväntade perspektiv för att sätta kända fenomen i ett nytt ljus. Här blandas vardagsetik, populärkultur, forskningsrön och idéhistoria på ett sätt som ger annorlunda (och ofta underhållande) synvinklar på hur vi kan förhålla oss till såväl lögner som till lögnarna.

I boken finns många exempel på när kända och okända människor ljugit i olika sammanhang, från vardagens vita lögner och lögner i politiken, till stora offentliga hemligheter och kända otrohetsaffärer. Boken moraliserar inte, utan hjälper istället läsaren att förstå när det är klokt att ljuga och när man bör låta bli, att förstå drivkraften bakom andras lögner och, inte minst, hur man avslöja när andra människor ljuger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lögnarna : om hur och varför andra människor ljuger
 2. +
 3. Engagemang : Batman, Putnam och jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Engagemang : Batman, Putnam och jag av Per Grankvist (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lögnarna : om hur och varför andra människor ljuger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. oj, va bra
  Nils Ericsson, 4 november 2016

  Välskriven men oväntad struktur för att vara en ämnesbok. Gav mig nya sett att se på lögnen, mer förlåtande och liksom stannade kvar i huvet länge.

 2. Snyggt!
  Prego, 2 november 2016

  Per Grankvist varvar fakta med fiktion i denna bok om lögner. Till en början är greppet lite obekvämt, man är inte van helt enkelt, men efter ett tag så vaggas läsaren in i berättandet. Det funkar. Om det är något sätt som lögner som skildras så är det så här. Rekommenderas.

 3. Ett hafsverk
  Per Frykholm, 31 augusti 2016

  Först blir jag osäker. Efter mer läsning, förvirrad. Slutligen blir jag riktigt irriterad.
  Per Grankvist har skrivit en slarvig och, vad värre är, ointressant bok om ett fascinerande ämne. Innehållsförteckningen lovar gott, men innehållet är minst sagt magert. Jag blir riktigt besviken.

  Mycket av det Grankvist skriver om handlar i grunden om socialpsykologiska företeelser: hur vi vill och hur vi väljer att presentera oss själva för andra. Här finns mängder av forskningsresultat ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Lögnarna : om hur och varför andra männis...