Stenhuggarens dotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 7)
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2016-07-19
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 109 x 22 mm
Vikt
194 g
SAB
Hc
ISBN
9789175791777
Stenhuggarens dotter (pocket)

Stenhuggarens dotter

(40 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-07-19
39 55 Du sparar 29%
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den efterlängtade sjunde delen i romanserien Släkten!

Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.

Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas ...

Stenhuggarens dotter är den sjunde fristående delen i den omtyckta romanserie Släkten. Ewa Klingberg tar läsaren med på en dramatisk resa till en sägenomspunnen tid.

»Ewa Klingberg skriver medryckande och mycket lättläst, för att vara en historisk roman är detta en riktig bladvändare ...Jag känner mig väldigt nöjd när jag slår ihop Stenhuggarens dotter. Jag har läst en roman som innehåller det mesta, spänning, dramatik, romantik och även en rejäl dos historia.«
Bloggen Johannas deckarhörna

»Man får sig en rejäl dos historia samtidigt med en spännande berättelse ... Ewa Klingberg lyckas dessutom i sina beskrivningar av miljön och av karaktärer göra allt så levande att jag önskar jag var där. Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som gillar spänning och en god bit historia på köpet. Betyg 5 av 5.«
Bloggen Ylva Kort och Gott
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stenhuggarens dotter
 2. +
 3. Falkens döttrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falkens döttrar av Elvira Birgitta Holm (pocket).

Köp båda 2 för 78 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stenhuggarens dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Historia tillsammans med välskriven bok
  Gun Margareta Wikström, 3 augusti 2017

  Passade mig sååå bra!! Kunde leva mig in i boken för att den är så utförlig med miljön och tiden... Kommer att fortsätta köpa dessa böcker!!

 2. Släkten
  ingad63, 15 juli 2017

  Släktenserien är bland de bästa böcker jag läst. Härligt att man låter olika kvinnliga författare skriva olika delar. Eftersom det handlar om olika tidsepoker i böckerna blir det ett bra flöde med olika författare. Otroligt spännande böcker. Så även denna "Stenhuggarens dotter", som ger en inblick i hur svårt det var för kvinnor med fallenhet för ett yrke att få jobba. Läs den bara.

 3. Släktenserien
  Harley, 4 november 2016

  Längtar redan efter nästa i serien Släkten. Stenhuggarens dotter var nummer sju. Man känner historien och en hel del konunganamn med flera. Personligheterna passar bra in på min uppfattning om den tiden. Stort innehåll. Rekommenderar hela serien.
  Kolla även Towan Obradors Gotlands romaner!
  Mvh
  Göran

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Stenhuggarens dotter